Επιστολή Ολυμπιακού σε Αυγενάκη για την επίθεση στην ομάδα Κ-16 στη Θεσσαλονίκη

Επιστολή Ολυμπιακού σε Αυγενάκη για την επίθεση στην ομάδα Κ-16 στη Θεσσαλονίκη

Την Κυριακή άγνωστοι χτύπησαντ τον υπεύθυνο της Σχολής και έκλεψαν αθλητικό υλικό του συλλόγου

Με αφορμή την επίθεση που σημειώθηκε την Κυριακή (08/09) εις βάρος της ομάδας Κ-16 του Ολυμπιακού στη Θεσσαλονίκη από αγνώστους, η ΠΑΕ των «ερυθρολεύκων» έστειλε επιστολή στον υφ. Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη και τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, ζητώντας να βρεθούν οι δράστες και να αποτραπούν αντίστοιχες ενέργειες στο μέλλον.

Σύμφωνα με την καταγγελία των ανθρώπων του Ολυμπιακού, περίπου 100 άτομα εισέβαλαν σε παιχνίδι της Κ-16 στο Πολυδένδρι, χτύπησαν τον υπεύθυνο της Σχολής Γιώργο Χοχλάκη ενώ αφαίρεσαν τις μπλούζες των ανήλικων αθλητών της ομάδας.

Η επιστολή αναφέρει:

«Προς: Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιου για την Αντιεγκληματική Πολιτική, κ. Ελευθέριο Οικονόμου.

Κοινοποίηση: Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Λευτέρη Αυγενάκη.​

Κύριε Υπουργέ,

Η επίθεση που δέχθηκε χθες η ομάδα Κ-16 τη Σχολής του Ολυμπιακού στη Θεσσαλονίκη στη διάρκεια του φιλικού αγώνα με τον Ποντιακό Πολυδενδρίου στο γήπεδο των ΤΕΦΑΑ στη Θέρμη, ο επικίνδυνος τραυματισμός του υπεύθυνου της Σχολής, Γιώργου Χοχλάκη και του 15χρονου γιου του ενώπιον ανήλικων παιδιών, η επίθεση και ο εκφοβισμός εφήβων ποδοσφαιριστών (ξεγυμνώνοντας τα ίδια τα παιδιά σύμφωνα με καταγγελίες) και η κλοπή του αθλητικού υλικού τους, είναι ένα πρωτόγνωρο και αποτρόπαιο συμβάν, το οποίο έχει σοκάρει την ποδοσφαιρική κοινότητα της Ελλάδας, ενώ απασχολεί ήδη και μέσα ενημέρωσης του εξωτερικού, δυσφημίζοντας την χώρα μας για άλλη μια φορά διεθνώς.

Αποτελεί αυτονόητο χρέος των αρχών της χώρας, να αναζητήσουν ταχύτατα τους υπαίτιους του συμβάντος, ώστε να οδηγηθούν άμεσα στην Ελληνική Δικαιοσύνη.

Ασφαλώς και οφείλουμε όλοι όσοι ασχολούμαστε με το ελληνικό ποδόσφαιρο, όχι απλώς να καταδικάσουμε το συμβάν, αλλά να αναζητήσουμε τρόπους για την καταπολέμηση και εξάλειψη των φαινομένων βίας, έχοντας όχι απλά την έμπρακτη στήριξη της Πολιτείας αλλά και την ανάληψη πρωτοβουλιών από μέρους σας που να βάζουν οριστικά τέλος στην γενικευμένη ανομία που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο τα τελευταία χρόνια.

Ως εκ τούτου σας καλούμε όπως προβείτε άμεσα σε κάθε νόμιμη ενέργεια ώστε να διαλευκανθεί η υπόθεση και να τιμωρηθούν χωρίς καθυστέρηση οι κάθε είδους αυτουργοί ώστε να αποτραπούν τέτοια αποτρόπαια φαινόμενα στο μέλλον.

Για την ΠΑΕ Ολυμπιακός ​

Δημήτρης Αγραφιώτης

Αντιπρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος»