Παναθηναϊκός και Προμηθέας θα βρεθούν αντιμέτωποι στα προημιτελικά του Κυπέλλου μπάσκετ

Παναθηναϊκός και Προμηθέας θα βρεθούν αντιμέτωποι στα προημιτελικά του Κυπέλλου μπάσκετ

Μόνο σε τελικό ή ημιτελικό μπορεί να υπάρξει «αιώνιο» ντέρμπι

Η κλήρωση για τη κλήρωση για το Κύπελλο μπάσκετ σε επίπεδο Ανδρών, μέχρι την προημιτελική φάση έφερε πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι και έφερε αντιμέτωπους τον νταμπλούχο Παναθηναϊκό με τον Προμηθέα, στην Πάτρα.

Ο Ολυμπιακός, ως ομάδα της Α2 πλέον, θα μπει αρκετά νωρίτερα στα... βάσανα, αλλά θεωρείται δεδομένο πως θα φτάσει μέχρι τα προημιτελικά, εκτός εάν συμβεί κάποια τεράστια έκπληξη. Ωστόσο, η κόντρα «αιωνίων» ενδεχομένως να μην αποφευχθεί, κάτι που μπορεί να συμβεί μόνο είτε στα ημιτελικά, είτε στον τελικό. Αυτό, ωστόσο, θα εξαρτηθεί από τη νέα κλήρωση που θα πραγματοποιηθεί, όταν γίνουν γνωστές και οι οκτώ ομάδες της τελικής ευθείας.

Οι «ερυθρόλευκοι» θα ξεκινήσουν τις υποχρεώσεις του στο κύπελλο με Κομοτηνή ή Ερμή Λαγκαδά, ενώ σε περίπτωση που καταφέρουν να φτάσουν έως τα προημιτελικά, τότε θα αντιμετωπίσουν τον ΠΑΟΚ ως γηπεδούχοι.

Το άλλο σίγουρο ζευγάρι στους «8» είναι το Περιστέρι-Ήφαιστος Λήμνου, ενώ η ΑΕΚ θα μάθει επίσης τον αντίπαλό της από τις διασταυρώσεις που θα προκύψουν κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης.

Αναλυτικά η κλήρωση: