Η Σιμόνα Χάλεπ είναι το «Αστέρι της Ρουμανίας» και επίσημα

Η Σιμόνα Χάλεπ είναι το «Αστέρι της Ρουμανίας» και επίσημα

Η τενίστρια τιμήθηκε με την υψηλότερη διάκριση του ρουμανικού κράτους

Με το παράσημο «Αστέρι της Ρουμανίας», την υψηλότερη διάκριση του ρουμανικού κράτους, τίμησε την τενίστρια Σιμόνα Χάλεπ, νικήτρια του φετινού Wimbledon, ο πρόεδρος της Ρουμανίας, Κλάους Γιοχάνις, σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε, σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο της χώρας.

«Ενώπιόν μας βρίσκεται μια μεγάλη πρωταθλήτρια, που έχει προσφέρει στους Ρουμάνους στιγμές χαράς, αλλά κι ένα ανεκτίμητο παράδειγμα», ανέφερε -μεταξύ άλλων- ο Ρουμάνος πρόεδρος, κατά την τελετή παρασημοφόρησης της Χάλεπ, της πρώτης Ρουμάνας τενίστριας που κατακτά το Wimbledon.

«Σε μόλις 55 λεπτά, έγραψες μια σημαντική σελίδα στην ιστορία του ρουμανικού τένις», σημείωσε ο Ρουμάνος πρόεδρος, αναφερόμενος στην εμφατική νίκη της Χάλεπ επί της Σερένα Γουίλιαμς, σε λιγότερο από μία ώρα, με 6-2, 6-2.

«Χάρη στο ταλέντο σου, το πάθος, την αποφασιστικότητα, την επιμονή και τη συνεχή προπόνηση, κατάφερες να γίνεις η πρώτη Ρουμάνα τενίστρια που κερδίζει αυτό τον τίτλο. Σε συγχαίρω από τα βάθη της καρδιάς μου», είπε ο Κλάους Γιοχάνις, προσφωνώντας τη Χάλεπ, η οποία και τον ευχαρίστησε για την τιμή.

«Ελπίζω ότι θα εμπνεύσω όλα τα παιδιά με αυτού του είδους τα αποτελέσματα και θα τους μεταλαμπαδεύσω την επιθυμία και την ευχαρίστηση του να εξασκεί κάποιος το συγκεκριμένο σπορ, που βοηθά στο να αναπτύσσει κάποιος όχι μόνο την αθλητική του καριέρα, αλλά και την προσωπική», σημείωσε η Χάλεπ, με έκδηλη τη συγκίνηση, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι η σημερινή στιγμή είναι «δυσκολότερη και από τον τελικό του Wimbledon».

Η Χάλεπ ευχαρίστησε τον προπονητή και τους γονείς της, που ήταν παρόντες στην εκδήλωση, αλλά και όλους όσοι τη βοήθησαν να χτίσει αυτό το «σπίτι», όπως χαρακτήρισε την καριέρα της. «Κάθε θεμέλιος λίθος ήταν πολύ σημαντικός, γι' αυτό κι έφτασα στο υψηλότερο επίπεδο του τένις», ανέφερε χαρακτηριστικά κι ευχαρίστησε τους απανταχού Ρουμάνους, που τη στηρίζουν όπου κι αν αγωνίζεται.