Νέοι «βασιλιάδες» του ΝΒΑ οι Τορόντο Ράπτορς με «break» στο Όκλαντ

Νέοι «βασιλιάδες» του ΝΒΑ οι Τορόντο Ράπτορς με «break» στο Όκλαντ

Η πρώτη ομάδα από τον Καναδά που κατακτά τον τίτλο

Οι φοβεροί και τρομεροί Τορόντο Ράπτορς έγραψαν ιστορία στο ΝΒΑ, καθώς με τη νίκη τους επί των Γκόλντεν Στέητ Ουόριορς μέσα στο Όκλαντ με 114-110, πήραν τον τίτλο με 4-2 νίκες και έγιναν η πρώτη ομάδα από τον Καναδά που παίρνει το δαχτυλίδι του πρωταθλητή.

Το game 6 είχε δραματική εξέλιξη καθώς οι Ουόριορς είχαν την ευκαιρεία να πάρουν τη νίκη έχοντας την τελευταία επίθεση 9 δευτερολέπτων δική τους. Ο Στεφ Κάρι αστόχησε όμως στο τρίποντο που επιχείρησε και οι παίκτες των απερχόμενων πρωταθλητών ζήτησαν τάιμ άουτ. Δεν είχαν όμως άλλο διαθέσιμο, έτσι καταλογίστηκε εις βάρους τους τεχνική ποινή και ο Καουάι Λέοναρντ με 3/3 βολές (κι από φάουλ που κέρδισε μετά την επαναφορά) έδωσε το πρωτάθλημα στους Ράπτορς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για ακόμα ένα ματς οι Ουόριορς δέχτηκαν πλήγμα με τον Κλέι Τόμπσον να αποχωρεί με σοβαρό τραυματισμό στο γόνατο. Ο μεγάλος Καουάι Λέοναρντ ανακηρύχθηκε MVP των τελικών ενώ στο game 6 πέτυχε 22 πόντους. Μεγάλη εμφάνιση πραγματοποίησαν για τους νικητές οι Φρεντ Βαν Βλιτ (22 π.) και Πασκάλ Σιάκαμ (26 π.).

Από τους Ουόριορς ο Ιγκουοντάλα σημείωσε 22 πόντους ενώ ο Ντρέιμοντ Γκριν πέτυχε τριπλ νταμπλ (11 π., 19 ριμπ, 13 ασίστ).

Ένα ακόμα ιστορικό επίτευγμα για τους Ράπτορς είναι το γεγονός ότι Μαρκ και Πάου Γκασόλ έγιναν τα πρώτα αδέλφια που κατακτούν τον τίτλο του NBA, με τον Πάου να έχει αναδειχθεί πρωταθλητής το 2009 και 2010 με τους Λέικερς.

Απολαύστε τα highlights του game 6: