Τα εμπόδια για τη συμμετοχή του Ολυμπιακού στην Αδριατική Λίγκα

Τα εμπόδια για τη συμμετοχή του Ολυμπιακού στην Αδριατική Λίγκα

To καλεντάρι της FIBA και η έγκριση της ΕΟΚ

Τη στιγμή που παραμένει σε εκκρεμότητα ο ορισμός της ημερομηνίας για τη νέα Γ.Σ. των μελών της Αδριατικής Λίγκας όπου πρόκειται να συζητηθεί -μεταξύ άλλων- και το ζήτημα της συμμετοχής του Ολυμπιακού στη διοργάνωση από την προσεχή σεζόν, είναι πλέον ορατές οι δυσκολίες για την πραγματοποίηση αυτού του ενδεχομένου.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα αφορά το καλεντάρι της FIBA για την επόμενη χρονιά, το οποίο είναι πολύ «αυστηρό» λόγω των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκυο και των προ-Ολυμπιακών τουρνουά. Συγκεκριμένα, σε περίπτωση συμμετοχής των «ερυθρολεύκων» και επέκτασης της Λίγκας στις 14 ομάδες, αυτομάτως θα αυξηθούν οι αγωνιστικές και η διοργάνωση θα έχει μεγαλύτερη διάρκεια, κάτι που δεν μπορεί να γίνει τη σεζόν 2019-'20.

Η παγκόσμια ομοσπονδία έχει ζητήσει από όλες τις λίγκες να ολοκληρώσουν την αγωνιστική χρονιά τους στις 12 Ιουνίου λόγω των Ολυμπιακών Αγώνων. Επιπλέον, στο σερβικό πρωτάθλημα τα play off ξεκινούν μετά το τέλος της Αδριατικής Λίγκας, κάτι που σημαίνει ότι σε περίπτωση διεύρυνσης, είναι αδύνατο να ολοκληρωθούν μέχρι τη συγκεκριμένη ημερομηνία.

Όλα θα κριθούν επομένως στο επόμενο Δ.Σ. όπου θα παραστούν οι εκπρόσωποι του Ολυμπιακού, ωστόσο οι πιθανότητες ένταξής τους στην ABA Liga, είναι περιορισμένες. Επίσης, να σημειώσουμε ότι πέρα από το καλεντάρι και τα αντικειμενικά προβλήματα που αυτό παρουσιάζει, ο Ολυμπιακός θα χρειαστεί και την άδεια/έγκριση της ΕΟΚ, όπως είχε αναφερθεί στο τελευταίο συμβούλιο της Λίγκας.