Τα γκολ που σημάδεψαν τους τελικούς του Champions League

Τα γκολ που σημάδεψαν τους τελικούς του Champions League

Στις 22.00 το βράδυ του Σαββάτου ο μεγάλος τελικός της Μαδρίτης

Στο «Wanda Metropolitano» της Μαδρίτης, Τότεναμ και Λίβερπουλ διεκδικούν απόψε (01/06,22.00) το «στέμμα» της καλύτερης ομάδας της Ευρώπης.

Με αφορμή τον σπουδαίο τελικό του Champions League, ας θυμηθούμε μερικά από τα ομορφότερα γκολ που έχουν σημειωθεί σε τελικούς στο παρελθόν της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης:

Ρεάλ Μαδρίτης- Λεβερκούζεν 2-1 (2002, Χάμπντεν Παρκ, Γλασκώβη, Ζινεντίν Ζιντάν)

Κατά πολλούς, το ομορφότερο γκολ που έχει σημειωθεί ποτέ σε τελικό. Ο Ρομπέρτο Κάρλος σέντραρε από αριστερά και ο «Ζιζού» με εκπληκτικό αριστερό βολέ έστειλε τη μπάλα στο «Γ» του Μπουτ.

Ρεάλ Μαδρίτης- Λίβερπουλ 3-1 (2018, Ολυμπίνσκι, Κίεβο, Γκάρεθ Μπέιλ)

Ο Γκάρεθ Μπέιλ με ασύλληπτο ανάποδο ψαλίδι από το ύψος της μεγάλης περιοχής, ύστερα από σέντρα του Μαρσέλο, ξαναδίνει προβάδισμα στους Μαδριλένους.

Ρεάλ Μαδρίτης- Γιουβέντους 4-1 (2017, Μιλένιουμ, Κάρντιφ, Μάριο Μάντζουκιτς)

Ο Μάριο Μάντζουκιτς ισοφαρίζει -προσωρινά- το ματς, με ένα πανέμορφο ψαλιδάκι δίνοντας ελπίδες στους «μπιανκονέρι». Ο Αλεξ Σάντρο πάσαρε στον Ιγουαΐν, αυτός έδωσε με το στήθος στον Κροάτη και από εκεί πήγε στα δίχτυα του Νάβας.

Μπορούσια Ντόρτμουντ - Γιουβέντους 3-1 (1997, Ολυμπιακό Στάδιο Μονάχου, Αλεσσάντρο Ντελ Πιέρο)

Παρότι δεν κατάφερε να πάρει το μετάλλιο του νικητή, ο Αλεσσάντρο Ντελ Πιέρο κέρδισε τις εντυπώσεις με το μοναδικής έμπνευσης τακουνάκι του στην κίνηση, που μείωσε προσωρινά το σκορ σε 2-1.

Μίλαν- Μπαρτσελόνα 4-0 (1994, Ολυμπιακό Στάδιο Αθήνας, Ντέγιαν Σαβίσεβιτς)

Στο «δικό μας» ΟΑΚΑ, η Μίλαν ισοπεδώνει τη «Μπάρτσα» και η λόμπα του Ντέγιαν Σαβίσεβιτς που διαμορφώνει το 3-0 των «ροσονέρι», έχει μείνει στη μνήμη των φιλάθλων.