Μέσω play off o πρωταθλητής από την προσεχή Superleague

Μέσω play off o πρωταθλητής από την προσεχή Superleague

Οι ομάδες θα μπαίνουν στη διαδικασία με τη βαθμολογία της κανονικής διάρκειας

Tο Δ.Σ της Superleague, αποφάσισε σήμερα πως το πρωτάθλημα της προσεχούς σεζόν 2019/20 θα περιλαμβάνει play- off για τον τίτλο για τις θέσεις 1 ως 6 και play-out για τον υποβιβασμό για τις θέσεις 7 ως 14.

Τα play off λοιπόν επανέρχονται μετά τη σεζόν 2016-'17 όμως αυτήν τη φορά θα εφαρμοστούν και για την ανάδειξη του πρωταθλητή για πρώτη φορά. Οι ομάδες συμφώνησαν σε αυτό το μοντέλο αντί της πρότασης του Μηνά Λυσάνδρου (προέδρου της διοργανώτριας αρχής) για ενδιάμεσο γύρο.

Τα play off για τις θέσεις 1-6 θα βγάλουν τον πρωταθλητή αλλά και τα ευρωπαϊκά εισιτήρια.

Οι ομάδες θα μπαίνουν στα play off με τη βαθμολογία που έχουν στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος.

Αυτό που εκκρεμεί, είναι να γίνει γνωστός ο τρόπος με τον οποίο θα διεξάγονται τα play out κι αν θα υποβιβάζονται οι δυο τελευταίοι ή αν ο πρότελευταίος θα δίνει επιπλέον αγώνα μπαράζ με τον δεύτερο της βαθμολογίας της Super League 2.

Επιπλέον αποφασίστηκε από το Δ.Σ. της Superleague, η πρεμιέρα του νέου πρωταθλήματος να γίνει το Σάββατο 24 Αυγούστου. Υπενθυμίζεται ότι το επόμενο πρωτάθλημα θα περιλαμβάνει 26 αγωνιστικές στην κανονική του διάρκεια και 10 για τα play off (36 αγώνες), ενώ οι ομάδες των play out θα δώσουν 14 (40 αγώνες).

Τέλος, η Super League εισηγήθηκε ο τελικός του Κυπέλου Ελλάδος να γίνεται σε ουδέτερη έδρα που δεν χρησιμοποιείται από καμία φιναλίστ και να είναι μονό παιχνίδι.