Αναστόπουλος και Μάνος στo ντέρμπι- Eξώδικο στον ΕΣΑΚΕ ο Ολυμπιακός

Αναστόπουλος και Μάνος στo ντέρμπι- Eξώδικο στον ΕΣΑΚΕ ο Ολυμπιακός

Το σχόλιο του Δημήτρη Γιαννακόπουλου

Ανακοινώθηκαν σήμερα τα ονόματα των τριών διαιτητών του πρώτου ματς των play off μεταξύ Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού (19:00, 20/5, ΟΑΚΑ). Πρόκειται για τους Παναγιώτη Αναστόπουλο, Τάσο Μάνο και Παναγιώτη Διαμαντή, με τους δύο πρώτους να είναι στους «ανεπιθύμητους» για τους «ερυθρόλευκους».

Άμεση ήταν η αντίδραση του Ολυμπιακού, καθώς ανάρτησε σχόλιο στον λογαριασμό της ομάδας στο Twitter, λέγοντας:

«Χαιρετίζουμε τη μετά από καιρό ορθή λειτουργία της 5μελούς επιτροπής της ΚΕΔ, η οποία σήμερα συνεδρίασε σε πλήρη απαρτία με παρόντες τους κ.κ. Ταβουλαρέα, Κορομηλά, Συμεωνίδη, Μ.Παπαδόπουλο, Δ.Γιαννακόπουλο».

Στη συνέχεια, η «ερυθρόλευκη ΚΑΕ έστειλε εξώδικο στον ΕΣΑΚΕ ζητώντας από τον πρόεδρο και τη νομική σύμβουλο του Συνδέσμου να παραιτηθούν άμεσα.

Η επίσημη ενημέρωση του Ολυμπιακού αναφέρει:

«Η Κ.Α.Ε. Ολυμπιακός απέστειλε σήμερα (17/05) εξώδικη επιστολή στον Ε.Σ.Α.Κ.Ε., με την οποία κάλεσε τον Σύνδεσμο να ανακαλέσει την παράνομη επικύρωση του πίνακα βαθμολογικής κατάταξης της Κανονικής Περιόδου του Πρωταθλήματος και να αναβληθεί άμεσα η έναρξη των πλέι-οφ.

Ταυτόχρονα, ζήτησε την άμεση παραίτηση του Προέδρου του Ε.Σ.Α.Κ.Ε., Ευάγγελου Γαλατσόπουλου και της Νομικής Συμβούλου, Ελένης Γονιδάκη, για όσα αναληθή και παραπλανητικά δήλωσαν εν γνώσει τους κατά την πρόσφατη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ε.Σ.Α.Κ.Ε., κατευθύνοντας, με αυτόν τον τρόπο, τα μέλη να προβούν στη λήψη της σχετικής απόφασης.

Για ακόμη μία φορά, η Κ.Α.Ε. Ολυμπιακός δηλώνει πως επιφυλάσσεται να στραφεί νομικά εναντίον κάθε νομικού και φυσικού προσώπου για την προάσπιση των εννόμων συμφερόντων της ομάδας μας».

Από τη μεριά του Παναθηναϊκού, ο ισχυρός άνδρας της ομάδας Δημήτρης Γιαννακόπουλος, εξερχόμενος από τα γραφεία της ΕΟΚ όπου παραβρέθηκε στην κλήρωση, ανέφερε στους εκπροσώπους του Τύπου:

«Νομίζω πως ο κόσμος έχει βαρεθεί να βλέπει εμάς τους παράγοντες στο επίκεντρο. Έγινε η κλήρωση των πλέι οφ. Καιρός είναι να πάμε κι εμείς στις θέσεις μας και να μπορέσει ο κόσμος να παρακολουθήσει τους πραγματικούς πρωταγωνιστές, τον Καλάθη και τον Μιλουτίνοφ, τους παίκτες της ΑΕΚ, του ΠΑΟΚ και των υπολοίπων ομάδων.

Καιρό έχουμε να δούμε μπάσκετ. Ας ελπίσουμε ότι θα μπορέσουμε να δούμε τους αγώνες και τους παίκτες.

Στον αγώνα Παναθηναϊκός–Ολυμπιακός που παρακολούθησα την κλήρωση μπήκαν 12 διαιτητές. Οκτώ διεθνείς και τέσσερις ακόμα. Μέσα από τους 12 βγήκαν τρεις για κάθε παιχνίδι».

Επιπλέον ο Παναθηναϊκός πρόκειται να καταγγείλει τον Ολυμπιακό για το σχόλιο που έκαναν οι «ερυθρόλευκοι» μετά την κλήρωση των διαιτητών και Παναθηναϊκός και Δημήτρης Γιαννακόπουλος θα προσφύγουν αστικά, ποινικά αλλά και πειθαρχικά εναντίον της ΚΑΕ Ολυμπιακός ώστε να τερματιστεί η στοχοποίηση τόσο των ίδιων όσο και των διαιτητών καθώς και τα φαινόμενα επιθέσεων χούλιγκαν με μολότοφ έξω από τα σπίτια τους, σύμφωνα με πηγές του gazzetta.gr.