«Καμία απόφαση ακόμα για συμμετοχή του Ολυμπιακού στην Αδριατική Λίγκα»

«Καμία απόφαση ακόμα για συμμετοχή του Ολυμπιακού στην Αδριατική Λίγκα»

Ο πρόεδρος της ABA League μίλησε και για ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού

Με τη νίκη του Ερυθρού Αστέρα στον -επεισοδιακό- πέμπτο τελικό επί της Μπουντούτσνοστ, ολοκληρώθηκε η φετινή σεζόν για την Αδριατική Λίγκα (ABA League) και πλέον όλοι αναμένουν τη γενική συνέλευση των ομάδων όπου θα κριθεί η ενδεχόμενη συμμετοχή του Ολυμπιακού στη διοργάνωση από τη νέα χρονιά.

Με δηλώσεις του προέδρου της λίγκας, Κρέζιμιρ Νόβοσελ, όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά ακόμα και για τη συνέχιση των συνομιλιών. Όλα αυτά λίγες ημέρες μετά την επίσκεψη των εκπροσώπων των «ερυθρολεύκων» Χρήστου Σταυρόπουλου και Νίκου Λεπενιώτη στο Ζάγκρεμπ όπου είχαν σειρά επαφών με στελέχη της Λίγκας και παράγοντες των ομάδων που ήδη συμμετέχουν.

Ωστόσο ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η αναφορά του Νόβοσελ σε ενδιαφέρον και του Παναθηναϊκού για συμμετοχή στη διοργάνωση.

Ο Κρέζιμιρ Νόβοσελ τόνισε:

«Oι εκπρόσωποι του Ολυμπιακού βρέθηκαν στο Ζάγκρεμπ, δήλωσαν ότι θέλουν να παίξουν στην ABA League για δύο ή τρία χρόνια, ζητώντας πληροφορίες για τη διοργάνωση. Γνωρίζουμε ότι μίλησαν επίσης με μερικές ομάδες, αλλά προς το παρόν δεν έχουμε πάρει καμία απόφαση σχετικά με αυτό ούτε γνωρίζουμε ότι οι συνομιλίες θα συνεχιστούν.

Ο Παναθηναϊκός και η Χαποέλ Ερτζελία ενδιαφέρθηκαν επίσης για να συμμετάσχουν στη λίγκα, ωστόσο δεν είμαι βέβαιος ότι έχουν σοβαρές προθέσεις. Στη γενική συνέλευση της ABA League, ένα από τα θέματα θα είναι ο Ολυμπιακός. Θα δούμε αν θα αποφασίσουμε να συνεχίσουμε τις συνομιλίες ή αν απλά θα τους ευχαριστήσουμε για το ενδιαφέρον τους».