Ακόμα ένα βήμα πιο κοντά στον τίτλο η Μάντσεστερ Σίτυ, 1-0 την Τότεναμ

Ακόμα ένα βήμα πιο κοντά στον τίτλο η Μάντσεστερ Σίτυ, 1-0 την Τότεναμ

Πήρε τη ρεβάνς για τον αποκλεισμό της από το Champions League

Η Μάντσεστερ Σίτυ έδειξε σήμερα στο «Etihad» ότι ξεπέρασε τον αποκλεισμό της από τη συνέχεια του Champions League από την Τότεναμ, την οποία νίκησε με 1-0 και παρέμεινε μόνη πρώτη στην κορυφή της Πρέμιερ Λιγκ, κάνοντας ένα αποφασιστικό βήμα για την κατάκτηση του τίτλου.

Το παιχνίδι στο ξεκίνησε ακριβώς όπως εκείνο της Τετάρτης, με γκολ νωρίς από τη Σίτι. Στο 5' ο Μπερνάρντο Σίλβα με σέντρα βρήκε τον Αγουέρο, ο οποίος με κεφαλιά έβγαλε ασίστ στον Φόντεν και τον τελευταίο από κοντά να σπρώχνει με το κεφάλι την μπάλα στα δίχτυα ανοίγοντας το σκορ για τους Πολίτες. Ωστόσο, η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη με την Τότεναμ αυτή τη φορά να μην κάνει γκολ τις αρκετές ευκαιρίες που δημιούργησε, καθώς ο Έντερσον ήταν ανίκητος.

Αρχικά στο 14' ο Έρικσεν σε τετ-α-τετ δεν μπόρεσε να νικήσει τον Βραζιλιάνο γκολκίπερ, με τον Έντερσον να σταματάει πάλι σε τετ-α-τετ τον Σον λίγο πριν βγει το ημίχρονο, σε δύο τεράστιες ευκαιρίες για τους Σπερς. Λίγο νωρίτερα, στο 38', ο Ντε Μπρόινε αναγκάστηκε να αποχωρήσει με τραυματισμό, δίνοντας τη θέση του στον Φερναντίνιο, με τους Πολίτες να ελέγχουν τον ρυθμό στο μεγαλύτερο μέρος του πρώτου μέρους, αλλά τους Σπερς να έχουν τις σημαντικότερες στιγμές.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τη Σίτι να συνεχίζει να ελέγχει τον ρυθμό, φτάνοντας μάλιστα στο 49' κοντά στο γκολ με τη διπλή φάση από τους Αγουέρο και Φόντεν. Η Τότεναμ δεν μπορούσε να βγάλει την ίδια ενέργεια με τα πρώτα 45 λεπτά, ωστόσο η Σίτι παρότι έφτανε στην περιοχή, δεν δημιουργούσε τις πολύ μεγάλες φάσεις για ένα δεύτερο γκολ. Στο 72' πάντως ο Γκασανίγα κράτησε την Τότεναμ μέσα στο ματς αποκρούοντας με το πόδι το κοντινό πλασέ του Στέρλινγκ, ενώ στο αμέσως επόμενο λεπτό οι Σπερς απάντησαν, αλλά ο Εντερσον σταμάτησε τον Μόουρα.

Το ματς απέκτησε ρυθμό, με τη Σίτι να μένει από δυνάμεις, αλλά να κρατάει ως το τέλος το προβάδισμα και να πατάει ξανά -έστω και προσωρινά- κορυφή. Από την άλλη οι Σπερς, μπορεί να βρίσκονται στα ημιτελικά του Champions League, αλλά βλέπουν τη θέση τους στην τετράδα να «τρίζει»...

πηγή: gazzetta.gr