Σε απολογία οι Πιτίνο και Λάνγκφορντ από τη Euroleague

Σε απολογία οι Πιτίνο και Λάνγκφορντ από τη Euroleague

Με αφορμή σχόλια για τη διαιτησία του Game 1 της Μαδρίτης

Λίγες ώρες πριν τη διεξαγωγή του Game 2 της σειράς των play off στο «WiZink Center» της Μαδρίτης (22.15) μεταξύ Ρεάλ Μαδρίτης και Παναθηναϊκού, η Euroleague προχώρησε σε μία κίνηση που προκάλεσε αίσθηση.

Κάλεσε σε απολογία τον Ρικ Πιτίνο και τον Κιθ Λάνγκφορντ για σχόλιά τους για τη διαιτησία του πρώτου αγώνα της Τετάρτης. Μάλιστα έχουν χρονική προθεσμία 72 ωρών για να παρουσιαστούν στην επιτροπή ή να στείλουν υπόμνημα και να απολογηθούν, ενώ αναμένεται να τιμωρηθούν με πρόστιμο.

Ο τεχνικός των «πρασίνων» είχε δηλώσει μετά το πρώτο ματς: «δεν θέλω να μιλώ για τις αποφάσεις των διαιτητών. Λέω στους παίκτες μου να μην φωνάζουν στους διαιτητές και δεν γυρνούν πίσω γρήγορα στην άμυνα. Δεν μπορείς να αλλάξεις την απόφαση των διαιτητών. Προσπαθώ να μην στέκομαι στη διαιτησία. Οι διαιτητές κάνουν τη δουλειά τους και εμείς της δική μας».

Ο Αμερικανός γκαρντ του «τριφιυλλιού» από την πλευρά του, είχε τονίσει: «οι διαιτητές στα playoffs όπως και στο ΝΒΑ θα έπρεπε να αφήνουν τους παίκτες να κρίνουν τα παιχνίδια. Επέτρεψαν λίγο την σκληράδα και βρισκόταν συνέχεια στο χώρο του ακόμη κι όταν προσγειώθηκα. Νομίζω αυτό ήταν αντικανονικό. Αυτό που με απογοήτευσε ήταν τα διαφορετικά κριτήρια. Είτε καλή είτε κακή άμυνα έπρεπε να μας αφήσουν κι εμάς στην άλλη πλευρά να βγάλουμε παρόμοια επιθετικότητα. Να σφύριζαν με τον ίδιο τρόπο».