Το μπάσκετ αποχαιρέτισε τον μεγάλο Ντιρκ Νοβίτσκι

Το μπάσκετ αποχαιρέτισε τον μεγάλο Ντιρκ Νοβίτσκι

Συγκίνηση και ρεκόρ στο τελευταίο παιχνίδι του Γερμανού «θρύλου» του ΝΒΑ

Ένας από τους μεγαλύτερους Ευρωπαίους μπασκετμπολίστες όλων των εποχών, που έκανε ολόκληρο το NBA να υποκλιθεί στο αθλητικό του μεγαλείο, αγωνίστηκε χθες για τελευταία φορά στην τεράστια καριέρα του εν μέσω συγκίνησης και αποθέωσης.

41 (νούμερο της φανέλας), 21 (τα χρόνια που έπαιξε στο ΝΒΑ), 1 (για μία ομάδα)

Ο λόγος για τον τεράστιο Ντιρκ Νοβίτσκι. Ο 40χρονος -πλέον- πάουερ φόργουορντ που αγωνίστηκε επί 21 συναπτά έτη στους Ντάλας Μάβερικς, «κρέμασε» τη φανέλα του αγωνιζόμενος για τελευταία φορά απέναντι στους Φοίνιξ Σανς.

Ακόμα και στο τελευταίο του ματς, κατάφερε να πετύχει ακόμα ένα μεγάλο ρεκόρ. Με τους 30 πόντους που σημείωσε στη νίκη των Μάβερικς με 120-109, έγινε ο γηραιότερος παίκτης που πέτυχε «τριαντάρα», αφήνοντας πίσω του τον τεράστιο Μάικλ Τζόρνταν.

Για τον σπουδαίο Γερμανό, μίλησε με άκρως κολακευτικά σχόλια -μεταξύ άλλων- ο μεγάλος Λάρι Μπερντ: «ήμουν 15 όταν ήρθε στη λίγκα ο Ντιρκ και τώρα είμαι 62. Το παιχνίδι έγινε καλύτερο εξαιτίας σου. Άφησες το παιχνίδι καλύτερο απ' ότι το βρήκες. Οπως είχε πει και στον Πίπεν, πολλά χρόνια πριν, παίξε άλλο ένα χρόνο. Γιατί όχι και 2 χρόνια; Nτιρκ σε ευχαριστώ για όλες τις αναμνήσεις. Ο Θέος να σε ευλογεί».

Ο Λάρι Μπερντ αποχαιρετά τον Ντιρκ Νοβίτσκι

Δείτε το βίντεο από την τελευταία «παράσταση» του Ντιρκ Νοβίτσκι: