Με «θράσος» ο Άγιαξ, με Ρονάλντο η «Γιούβε»

Με «θράσος» ο Άγιαξ, με Ρονάλντο η «Γιούβε»

Πρώτο ματς στο Άμστερνταμ με φόντο την τετράδα του Champions League

Οι πιτσιρικάδες του Άγιαξ είναι έτοιμοι να κοντραριστούν απόψε στις 22.00 με τους έμπειρους άσους της Γιουβέντους για το πρώτο ματς της προημιτελικής φάσης του Champions League, με τις δύο πλευρές να εμφανίζονται αποφασισμένες να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό.

Ο τεχνικός του Άγιαξ δήλωσε ότι ανυπομονεί να παίξει η ομάδα του κόντρα στους καλύτερους: «θέλουμε να παίξουμε κόντρα στους καλύτερους και είμαστε χαρούμενοι επειδή θα αντιμετωπίσουμε έναν σαν τον Κριστιάνο Ρονάλντο. Οσο για τον Κιελίνι, είναι πολύ σημαντικός για τη Γιουβέντους, με πολλή εμπειρία και θα τους λείψει» και πρόσθεσε: «Θα πρέπει να δείξουμε ποιότητα, το γήπεδο θα είναι γεμάτο και πρέπει να κάνουμε το μάξιμουμ. Ολος ο... πλανήτης Αγιαξ δουλεύει για να κάνει το καλύτερο σε αυτό το ματς. Η Γιουβέντους είναι πολύ έμπειρη, με πολύ έμπειρο προπονητή, είναι μια ομάδα που μπορεί να παίξει με διάφορα συστήματα. Θα πρέπει να είμαστε καλοί στο διάβασμα του παιχνιδιού», τόνισε ο Τεν Χαγκ, ο οποίος θα αποφασίσει τελευταία στιγμή για τη συμμετοχή του Ντε Γιονγκ., ο οποίος ρωτήθηκε για τον Ντε Γιονγκ και αν θα είναι στην 11άδα: «Είναι καλά, θα δούμε πώς θα πάει σήμερα και θα αποφασίσουμε».

«Θα πρέπει να δείξουμε ποιότητα, το γήπεδο θα είναι γεμάτο και πρέπει να κάνουμε το μάξιμουμ. Ολος ο... πλανήτης Αγιαξ δουλεύει για να κάνει το καλύτερο σε αυτό το ματς. Η Γιουβέντους είναι πολύ έμπειρη, με πολύ έμπειρο προπονητή, είναι μια ομάδα που μπορεί να παίξει με διάφορα συστήματα. Θα πρέπει να είμαστε καλοί στο διάβασμα του παιχνιδιού», τόνισε ο Τεν Χαγκ, ο οποίος ρωτήθηκε για τον Ντε Γιονγκ και αν θα είναι στην 11άδα: «Είναι καλά, θα δούμε πώς θα πάει σήμερα και θα αποφασίσουμε».

Από την πλευρά των «μπιανκονέρι», υπάρχει αισιοδοξία ότι η ομάδα θα πετύχει ένα γκολ που θα της δώσει προβάδισμα πρόκρισης για τη ρεβάνς του Τορίνο.

Ο τεχνικός της «Μεγάλης Κυρίας», δεν θα έχει τους Κιελίνι και Εμρέ Τσαν, όμως υπολογίζει κανονικά στον Κριστιάνο Ρονάλντο:

«Αν σκεφτούμε πώς πήγε με την Ατλέτικο, αυτή τη φορά θα πρέπει να είμαστε καλοί και στο πρώτο παιχνίδι. Θα πρέπει να είμαστε πιο επιθετικοί γιατί ο στόχος μας είναι να σκοράρουμε. Δεν γίνεται κάθε φορά να κάνεις ανατροπή αν δεν έχεις σκοράρει στο πρώτο ματς. Έχουμε απέναντί μας μια πολύ ωραία ομάδα που έφτασε ως εδώ αποκλείοντας την Ρεάλ, ενώ στον όμιλο είχε αντιμετωπίσει και την Μπάγερν».

Όσο για τον CR7, ο Αλέγκρι δήλωσε: «αν δεν συμβεί κάτι απρόοπτο, ο Ρονάλντο θα παίξει. Λυπάμαι που δεν έχουμε διαθέσιμους τους Κιελίνι και Εμρέ Τσαν, αλλά οι άλλοι είναι όλοι καλά. Σημαντική η επιστροφή του Ντάγκλας Κόστα, ο Ντιμπάλα προπονήθηκε καλά, ενώ στο κέντρο της άμυνας θα παίξει ο Ρουγκάνι, για τον οποίο είναι ένα σημαντικό τεστ και είμαι σίγουρος ότι θα τα πάει πολύ καλά».

Οι Ολλανδοί δημοσίευσαν ένα βίντεο στον επίσημο λογαριασμό της ομάδας στα social media, με το οποίο δείχνουν ότι δεν φοβούνται κανέναν μεγάλο αντίπαλο, λέγοντας: «εμείς ακούμε μπλα μπλα μπλα όταν μιλάτε...και δεν μας νοιάζει τι λέτε».