«Πρώτο πιάτο» για τα προημιτελικά του Champions League

«Πρώτο πιάτο» για τα προημιτελικά του Champions League

Λίβερπουλ- Πόρτο και Τότεναμ- Μάντσεστερ Σίτυ, τα αποψινά ζευγάρια

Ανοίγει η αυλαία απόψε στις 22.00, για την προημιτελική φάση του Champions League, με δύο σπουδαίες αναμετρήσεις.

Στο «Άνφιλντ» η Λίβερπουλ θα υποδεχθεί την Πόρτο, σε μία αναμέτρηση που «φαινομενικά» είναι η λιγότερη αμφίρροπη της οχτάδας. Πολλοί θυμούνται τους περσινούς αγώνες των δύο ομάδων για τη φάση των «16», όπου οι «κόκκινοι» είχαν θριαμβεύσει με 5-0 επί των Πορτογάλων στο «Ντραγκάο», παίρνοντας εύκολα την πρόκριση για τα προημιτελικά.

Ο Γιούργκεν Κλοπ δήλωσε ότι το περσινό αποτέλεσμα είναι «πολυτιμότερο για την Πόρτο απ'ότι για μας» και ότι η ομάδα του είναι «on fire, και συνεχίζει να είναι μέσα και στις δύο μεγάλες διοργανώσεις». Ο Γερμανός τεχνικός θα στερηθεί των υπηρεσιών του Ρόμπερτσον ενώ αμφίβολος είναι ο Λαλάνα.

Οι Πορτογάλοι θέλουν να πάρουν τη ρεβάνς για τον περσινό αποκλεισμό και ο προπονητής της ομάδας Σέρτζιο Κονσεϊσάο δεν θα έχει στη διάθεσή του τους Ερέρα και Πέπε ενώ αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Τέλες.

Ο «αγγλικός εμφύλιος»

Εγκαίνια με νίκη θέλει να κάνει η Τότεναμ στο καινούριο της γήπεδο, που θα φιλοξενήσει το πρώτο ευρωπαϊκό ματς των Λονδρέζων στη νέα τους έδρα, με αντίπαλο τη Μάντσεστερ Σίτυ.

Ο Μαουρίτσιο Ποκετίνο θεωρεί την αντίπαλο της Τότεναμ ως μία ομάδα που έχει χτιστεί για να κατακτά τίτλους, ως εκ τούτου κρίνει πολύ δύσκολη την αναμέτρηση. Από τους γηπεδούχους, θα απουσιάσουν οι Λαμέλα, Οριέ και Ντάιερ.

Στον αντίποδα, το συγκρότημα του Πέπ Γκουαρδιόλα συνεχίζει να βρίσκεται στην κορυφή της Πρέμιερ Λιγκ αλλά σίγουρα έχει ως στόχο να πάει όσο γίνεται πιο μακριά και στην Ευρώπη. Ο τεχνικός της Σίτυ περιμένει την επιστροφή των Αγουέρο, Μεντί και Γουόκερ.