Προχωράει η αναδιάρθρωση, με 14 ομάδες η Superleague τη νέα σεζόν

Προχωράει η αναδιάρθρωση, με 14 ομάδες η Superleague τη νέα σεζόν

Υποβιβάζονται τρεις απευθείας και γίνεται μπαράζ του τέταρτου με τον 2ο της Football league

Ο κύβος ερρίφθη και η αναδιάρθρωση των πρωταθλημάτων θα προχωρήσει κανονικά από τη νέα σεζόν, παρά την παράταση που ζήτησε η πλευρά της Super League και της ΕΠΟ για ακόμα μία χρονιά. Αυτό αποφασίστηκε σήμερα στη συνάντηση του υφυπουργού Αθλητισμού Γιώργου Βασιλειάδη με τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Βαγγέλη Γραμμένο και τον εκπρόσωπο της Super League, Χρήστο Δάρα.

Έτσι με βάση αυτήν την εξέλιξη, τη χρονιά που διανύουμε θα υποβιβαστούν οι τρεις τελευταίες ομάδες της βαθμολογίας της μεγάλης κατηγορίας ενώ ο 4ος θα αντιμετωπίσει σε (διπλό) αγώνα μπαράζ τη δεύτερη ομάδα της Football League.

«Προχωράμε την αναδιάρθρωση όπως ακριβώς έχει συμφωνηθεί. Οι συμφωνίες θα τηρηθούν από όλες τις πλευρές. Δεν υπάρχει καμία αμφισβήτηση γι' αυτό. Από την πλευρά μας δεν άλλαξε ποτέ, τίποτα. Ηταν σαφές. Ειπώθηκαν πολλά, γράφτηκαν πολλά, αλλά η πολιτεία δεν άλλαξε ποτέ στάση. Οι συμφωνίες είναι για να τηρούνται. Έχω την αίσθηση πως η τροπολογία μπορεί να προχωρήσει μέσα στην επόμενη εβδομάδα», είπε στις πρώτες του δηλώσεις ο υφυπουργός Αθλητισμού μετά τη λήξη της συνάντησης.

Ο Χρήστος Δάρας, εκπροσωπώντας τη Super League, ανέφερε χαρακτηριστικά: «είχαμε ζητήσει παράταση για έναν χρόνο, αλλά επειδή έχει υπάρξει αυτή η συμφωνία πάμε σε αυτά που έχουμε πει. Αυτό που είχαμε ζητήσει εμείς ήταν εάν μπορεί η ΕΡΤ να καλύψει τις ομάδες με 16 στην Super League. Η ΕΡΤ είναι κάθετη όμως».

Από τη μεριά του, ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Βαγγέλης Γραμμένος υπογράμμισε: «είχε γίνει μια πρόταση εισήγηση να περάσει η αναδιάρθρωση αλλά με παράταση μίας αγωνιστικής περιόδου και μας απάντησε ο Υπουργός ότι δεν μπορεί να εγγυηθεί τα συμβόλαια της ΕΡΤ. Θα υπάρξει συζήτηση και για την Super League 2. Είναι μια νέα και γενναία επιχορήγηση - εάν μπορούμε να την πούμε ως επιχορήγηση - τα χρήματα από την ΕΡΤ αλλά το ελληνικό ποδόσφαιρο θα πρέπει να αποδείξει πως το δικαιούται όλο αυτό αναβαθμίζοντας το προΐον του».

Παρακαλούμε περιμένετε ...