Ριζικό «λίφτινγκ» σχεδιάζει για τη νέα σεζόν η Μπαρτσελόνα

Ριζικό «λίφτινγκ» σχεδιάζει για τη νέα σεζόν η Μπαρτσελόνα

Μεγάλα ονόματα του ρόστερ βγαίνουν «στο σφυρί»

Σε ολική ανανέωση του ρόστερ της αναμένεται να προχωρήσει το προσεχές καλοκαίρι η Μπαρτσελόνα, τόσο αναφορικά με τις πωλήσεις κορυφαίων παικτών όσο και με νέες μεταγραφές, σύμφωνα με όσα αναφέρει η Daily Mirror και το δίκτυο ESPN.

Στην κορυφή της λίστας των προς αποχώρηση παικτών, βρίσκεται ο Φιλίπε Κουτίνιο. Το μέλλον του Βραζιλιάνου μεσοεπιθετικού φαντάζει εξαιρετικά αβέβαιο στη Βαρκελώνη, μετά το απογοητευτικό 18μηνο της αγωνιστικής του παρουσίας. Για τον Κουτίνιο ενδιαφέρον έχουν δείξει ενδιαφέρον η Μάντσεστερ Σίτυ και η Παρί Σεν Ζερμέν.

Επόμενος στη λίστα για έξοδο από το «Καμπ Νου», είναι ο Γάλλος Σαμουέλ Ουμτιτί, με τις Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Άρσεναλ να ενδιαφέρονται για την απόκτησή του.

Ο Ιβάν Ράκιτιτς, περιμένει πρόταση για ανανέωση, κάτι όμως που δεν φαντάζει το πιο πιθανό σενάριο ενώ και ο Μάλκομ κοιτάζει προς την Ιταλία.

Ο τεχνικός των «μπλαουγκράνα» Ερνέστο Βαλβέρδε, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, θεωρείται ότι έχει δώσει το «πράσινο φως» για την απομάκρυνση του Ραφίνια και του αναπληρωματικού τερματοφύλακα Γιάσπερ Σίλεσεν.

Επίσης εκτιμάται ότι αρκετοί από τους δανεικούς της «Μπάρτσα», πρόκειται να πωληθούν. Ο Ντένις Σουάρεζ δεν έχει ικανοποιήσει στην Άρσεναλ και υπάρχει ενδιαφέρον από άλλες ευρωπαϊκές ομάδες. Η Έβερτον ίσως υπογράψει τον μέσο Αντρέ Γκόμεζ ενώ ο Αρντά Τουράν ίσως μείνει στην Τουρκία.

Όσον αφορά αυτούς που θα έρθουν, οι Καταλανοί έχουν ήδη συμφωνήσει για την απόκτηση του μέσου του Άγιαξ, Φράνκι Ντε Γιονγκ ενώ στόχοι είναι οι Ντε Λίχτ (Άγιαξ) και Γκριεζμάν (Ατλέτικο Μαδρίτης).