«Βλέπει» τελικό η ΑΕΚ, επικράτησε με 2-0 της Λαμίας στο ΟΑΚΑ

«Βλέπει» τελικό η ΑΕΚ, επικράτησε με 2-0 της Λαμίας στο ΟΑΚΑ

Η «Ένωση» επικράτησε χάρη σε γκολ των Πόνσε και Κρίστισιτς

Μία «ανάσα» από τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας βρίσκεται πλέον η ΑΕΚ, μετά την «καθαρή» της νίκη με 2-0 επί της Λαμίας απόψε στο ΟΑΚΑ.

Οι «κιτρινόμαυροι» προηγήθηκαν στο 63' με κεφαλιά του Πόνσε ενώ στις καθυστερήσεις ο Κρίστισιτς από γύρισμα του Κλωναρίδη, πέτυχε το τελικό 2-0. Οι γηπεδούχοι είχαν και δοκάρι στο 38' μετά από σέντρα-σουτ του Πέτρου Μάνταλου.

Το ματς

Από τα πρώτα λεπτά το ματς πήρε τη μορφή που αναμενόταν: Η ΑΕΚ την μπάλα, η Λαμία στην άμυνα. Αυτό που δεν αναμενόταν, ήταν ότι το πρώτο 45λεπτο θα έφευγε... ακριβώς έτσι. Η ΑΕΚ την μπάλα, η Λαμία στην άμυνα, φάση καμία με εξαίρεση μια σέντρα-σουτ του Μάνταλου, στο 37', που κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι του Μελίσσα. Αυτή ήταν, όλη κι όλη, η φάση του πρώτου μέρους, στο οποίο η Ενωση είχε μια ανούσια κατοχή και πολλά λάθη στις μεταβιβάσεις, με συνέπεια να μην προβληματίσει ιδιαίτερα τους φιλοξενούμενους. Οι οποίοι, από την πλευρά τους, ήταν πολύ σοβαροί ανασταλτικά, κάλυπταν σωστά όλους τους χώρους και έβαλαν, έτσι, ακόμη πιο δύσκολα στην -ούτως ή άλλως- κακή ΑΕΚ.

Στην ανάπαυλα, πάντως, ο Μανόλο Χιμένεθ έβγαλε τον Γκάλο για να βάλει τον Κλωναρίδη και θα μπορούσε να είχε δικαιωθεί στο 59', αν αυτός δεν έκανε αδύναμη κεφαλιά, την οποία μπλόκαρε ο Μελίσσας, μετά την σέντρα του Μάνταλου. Οπως και να έχει ήταν η φάση που προειδοποιούσε για καλύτερη συνέχεια... Δηλαδή για την μεγάλη ευκαιρία του Πόνσε στο τετ α τετ του 61' -όταν ο Καρυπίδης πρόλαβε να βάλει το πόδι- και για το γκολ τελικά του Αργεντίνου φορ στο 63': Αψογη σέντρα του Μάνταλου με το αριστερό, τέλεια κεφαλιά του Πόνσε, 1-0 η ΑΕΚ.

Η ψυχολογία, πλέον, ήταν πολύ καλύτερη για τους Κιτρινόμαυρους και στο 70' θα μπορούσε να γίνει πολύ καλύτερο και το σκορ, όταν ο Αργεντίνος έβγαλε πολύ όμορφα στον Κρίστιτσιτς, αλλά ο Βάντερσον πρόλαβε να διώξει πάνω στη γραμμή. Η Ενωση ήταν εμφανώς καλύτερη σε σχέση με το πρώτο ημίχρονο και έβγαζε πλέον φάσεις με μεγαλύτερη συχνότητα, αφού στο 75' ήταν η σειρά του Μπογέ -στην πρώτη του επαφή με την μπάλα, έχοντας αντικαταστήσει τον Λιβάια- να αγγίξει το γκολ με το πλασέ που έφυγε ελάχιστα άουτ.

Οι Κιτρινόμαυροι δεν πτοήθηκαν πάντως και έψαξαν ως το τέλος το 2-0, το οποίο τελικά βρήκαν στο 91': Γύρισμα του Κλωναρίδη από δεξιά, προβολή του Κρίστιτσιτς, η μπάλα στα δίχτυα και η ΑΕΚ -με βάση την λογική τουλάχιστον- στον τελικό για 4η σερί χρονιά... Ειδικά από την στιγμή που ο Μπάρκας στο 95' έκανε μεγάλη επέμβαση σε γυριστό σουτ του Αντέτζο.

 

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Μπάρκας, Μπακάκης, Τσόσιτς, Οικονόμου, Γκάλο (46' Κλωναρίδης), Χουλτ, Σιμόες, Κρίστιτσιτς, Μάνταλος, Λιβάια (74' Μπογέ), Πόνσε.

Λαμία (Μάκης Χάβος): Μελίσσας, Αντέχο, Καρυπίδης, Βάντερσον, Πλιάτσικας, Μπλάζιτς (70' Πίτι), Δημούτσος, Μπεχαράνο, Τομάς (77' Μπερτόλιο), Καραμάνος, Μπαράλες (56' Επστάιν).

πηγή: gazzetta.gr