«Δικέφαλο» προβάδισμα για τον τελικό, 2-0 ο ΠΑΟΚ τον Αστέρα

«Δικέφαλο» προβάδισμα για τον τελικό, 2-0 ο ΠΑΟΚ τον Αστέρα

Όλα θα κριθούν στη ρεβάνς της Τρίπολης

Με δύο τέρματα του Βραζιλιάνου Μάτος, ο ΠΑΟΚ πήρε «κεφάλι» για την υπόθεση πρόκρισης στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος, νικώντας 2-0 τον Αστέρα Τρίπολης.

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 17', με σου του Μάτος μέσα στην περιοχή ενώ το δεύτερο τέρμα σημείωσε ο ίδιος παίκτης στις καθυστερήσεις, όταν η μπάλα μετά από κόντρες έφτασε στον Μάτος, που την έστειλε στα δίχτυα.

Λίγα λεπτά πριν, είχε αποβληθεί ο Ιγκλέσιας για τους φιλοξενούμενους με δεύτερη κίτρινη κάρτα και ενώ είχε χάσει μεγάλη ευκαιρία για να ισοφαρίσει.

Το ματς

Ο ΠΑΟΚ είχε την μπάλα στην κατοχή του και στο 16’ η προσπάθεια του Αντρέ Βιεϊρίνια να στείλει την μπάλα στα δίχτυα με απευθείας εκτέλεση κόρνερ έμοιαζε με προειδοποιητική βολή για την άμυνα του Αστέρα, που νικήθηκε στην αμέσως επόμενη φάση.

Μ’ ένα γκολ «made in Brazil», μετά την συνεργασία Ζαμπά – Μάτος, οι «ασπρόμαυροι» πήραν κεφάλι στο σκορ, με τον Βραζιλιάνο αμυντικό να κατεβάζει την μπάλα και ελάχιστα μπροστά από τον τελευταίο αμυντικό, να «εκτελεί» τον Αθανασιάδη για το 1-0 (17’).

Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, με τους γηπεδούχους να έχουν περισσότερη ώρα την μπάλα στα πόδια τους (η κατοχή ήταν 64%-36% υπέρ του ΠΑΟΚ), αλλά να μην βρίσκουν τον τρόπο να «ξεκλειδώσουν» την πολυπρόσωπη άμυνα του Αστέρα, που δεν βγήκε από το καβούκι του και δεν φάνηκε καθόλου επιθετικά στο πρώτο μισό του ημιτελικού, δίχως να απειλήσει ούτε μια φορά την εστία του Πασχαλάκη.

Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να διαχειρίζονται το παιχνίδι με στόχο στο σκορ να μείνει στο 1-0, άρχισαν σιγά σιγά να κερδίζουν μέτρα στο γήπεδο και να φτάνουν συχνότερα στην εστία του ΠΑΟΚ, που μονότονα από τα άκρα επιχειρούσε να φτάσει σ’ ένα δεύτερο γκολ. Ο άξονας του, με Κάνιας και Μίσιτς, δεν μπορούσε να βοηθήσει καθόλου στο επιθετικό κομμάτι.

Ο Λουτσέσκου πέρασε στο 65’ τον Ελ Καντουρί στη θέση του Ζαμπά σε μια προσπάθεια να αλλάξει την εικόνα της ομάδας, πηγαίνοντας τον Βιεϊρίνια στο αριστερό άκρο της επίθεσης, την ίδια ώρα που ο Ιγκλέσιας μόνος του απέναντι στον Πασχαλάκη έχασε την πολύ μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσει για τον Αστέρα (67’).

Η άνοδος του Αργεντινού έκανε τους Αρκάδες πιο απειλητικούς για ένα δεκαπεντάλεπτο (60’ – 75’), με τους γηπεδούχους να εμφανίζονται ξανά στο 77’ με τη βολίδα εκτός περιοχής του Βιεϊρίνια που έστειλε την μπάλα να περάσει δίπλα από το κάθετο δοκάρι της εστίας του Αθανασιάδη.

Στο 89’ το γυριστό σουτ του Ιγκλέσιας καρδιοχτύπησε τους ΠΑΟΚτσήδες, που έφτασαν στα ουράνια βλέποντας τον Μάτος να ξαναχτυπά στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων και με εντυπωσιακό «βολέ» να στέλνει για δεύτερη φορά την μπάλα στα δίχτυα του Αστέρα.

ΠΑΟΚ (Ρ. Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Ίνγκασον, Γιαννούλης, Κάνιας (73’ Σάχοφ), Μίσιτς, Βιεϊρίνια (82’ Σφιντέρσκι), Μπίσεσβαρ, Ζαμπά (65’ Ελ Καντουρί), Άκπομ.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Γ. Παράσχος): Αθανασιάδης, Πασαλίδης, Τριανταφυλλόπουλος, Βαλιέντε, Ορτέγκα, Μουνάφο (83’ Μπέλοκ), Ιγκλέσιας, Κώτσιρας, Κυριακόπουλος (87’ Καλτσάς), Αραβίδης (69’ Δουβίκας), Τσιλιανίδης.

πηγή: gazzetta.gr