«Προστάτης της πράσινης κληρονομιάς» ο Νικ Καλάθης

«Προστάτης της πράσινης κληρονομιάς» ο Νικ Καλάθης

Βίντεο-αφιέρωμα της Ευρωλίγκας με επίκεντρο τον άσσο του Παναθηναϊκού

Ένα νέο μίνι-ντοκιμαντέρ δημοσιοποίησε η Euroleague, αφιερωμένο σε όσους κατάφεραν να φέρουν τον Παναθηναϊκό στην κορυφή της Ευρώπης τον αιώνα που διανύουμε. Στο βίντεο διάρκειας 27 λεπτών, παρελαύνουν κορυφαία ονόματα του συλλόγου ενώ γίνεται ειδική μνεία στους Παύλο και Θανάση Γιαννακόπουλο, τους μεγαλύτερους παράγοντες του μπασκετικού-και όχι μόνο- Παναθηναϊκού.

Το ντοκιμαντέρ ωστόσο έχει στο επίκεντρό του τον Νικ Καλάθη. Μέσα από τα λόγια του αποτυπώνεται η διαδρομή του από την Αμερική στην Ελλάδα, τα πρώτα του βήματα στο «τριφύλλι», οι άνθρωποι που τον βοήθησαν να βελτιωθεί και να γίνει ο «προστάτης της πράσινης κληρονομιάς», δίαδοχος του Φραγκίσκου Αλβέρτη και του Δημήτρη Διαμαντίδη, οι οποίοι επίσης συμμετέχουν στο αφιέρωμα.

Ξεχωρίζουν στο βίντεο, η παρουσία του Νικ με τον «Φράνκι» ως ξεναγό στον «Τάφο του Ινδού», τα alley-oop του Διαμαντίδη με τον Γκιστ, οι δηλώσεις του ιδιοκτήτη της Μακάμπι Σιμόν Μιζράχι για τους εκλιπόντες (πλέον) διοικητικούς ηγέτες της ομάδας και στιγμιότυπα που καταδεικνύουν το ρόλο του κλίματος της «οικογένειας» που θεωρείται από όλους τους ομιλούντες ως ο καθοριστικός παράγοντας για τη δημιουργία της «πράσινης» δυναστείας.

Απολαύστε το βίντεο: