Όσα αναφέρει το έγγραφο για την κλήση σε απολογία του Παναθηναϊκού

Όσα αναφέρει το έγγραφο για την κλήση σε απολογία του Παναθηναϊκού

Οι «πράσινοι» κινδυνεύουν με αφαίρεση έως και έξι βαθμών

Για την προσεχή Πέμπτη 21 Μαρτίου κλήθηκε σε απολογία από το Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό Όργανο της Λίγκας, η ΠΑΕ Παναθηναϊκός για τα γεγονότα της περασμένης Κυριακής στο ΟΑΚΑ στο παιχνίδι που διακόπηκε απέναντι στον Ολυμπιακό.

Η ΠΑΕ των «πρασίνων», η οποία σήμερα κατέθεσε ένσταση για αντικανονική διακοπή, κινδυνεύει με αφαίρεση έως έξι βαθμών καθώς κατηγορείται για διακοπή αγώνα με δική της υπαιτιότητα και επεισόδια έξω από το γήπεδο με βιαιοπραγίες.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο και το άρθρο 15 παρ.5 ε. που αναφέρεται σε προσωρινή διακοπή αγώνα, ο Παναθηναϊκός στην καλύτερη περίπτωση μπορεί να πετύχει μέχρι και την επανέναρξη του αγώνα, κάτι που δεν συγκεντρώνει αρκετές πιθανότητες.

Συγκεκριμένα η κλήση σε απολογία αναφέρει τα εξής:

ΣΤ/ ΠΑΕ Παναθηναϊκός: «Βάσει των αναφερομένων στο από 17/3/2019 Φύλλο Αγώνα, το οποίο σας γνωστοποιήθηκε, κατ’ άρθρο 15 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου (Κ.Α.Π.), στην από 17/3/2019 Έκθεση Παρατηρητή Αγώνα»: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ Παναθηναϊκός-ΠΑΕ Ολυμπιακός.

*Επί παραβάσει των άρθρων 1, 5 επ, 14 παρ. 1, 2, 3 και 4 περ. α΄, 15 παρ. 1 περ. γ’, παρ. 2 περ. α΄, δ’ και ε’, 3 περ. α’ και στ’, παρ. 4 περ. β’ και παρ. 5 περ. ε’ του Π.Κ. της ΕΠΟ και 21 παρ. 3 ΙΙ περ. α’, β’, γ’ και δ’ του Κ.Α.Π. της ΕΠΟ