«Όλοι τον αγαπούσαν, ήταν ένας τζέντλεμαν»

«Όλοι τον αγαπούσαν, ήταν ένας τζέντλεμαν»

Ο Ρικ Πιτίνο μιλά για τον Θανάση Γιαννακόπουλο και την αυριανή μάχη του ΠΑΟ

Σε μία δύσκολη ημέρα για όλη την οικογένεια του Παναθηναϊκού, ο Ρικ Πιτίνο μίλησε στους εκπροσώπους του Τύπου για την απώλεια του Θανάση Γιαννακόπουλου αλλά και για το αυριανό ματς της Euroleague κόντρα στη Μπασκόνια (ΟΑΚΑ, 20/3, 21.00).

Σχετικά με τον θάνατο του Θανάση Γιαννακόπουλο, σχολίασε: «τον είδα μετά το παιχνίδι της ΤΣΣΚΑ. Είχαμε έναν εκάρδιο εναγκαλισμό. Όλοι τον αγαπούσαν, αν κέρδιζε ήταν ένας τζέντλεμαν. Το ίδιο γινόταν και όταν έχανε. Ήταν ένα κύριος».

Αναφορικά με το ματς απέναντι στη Μπασκόνια, ο Αμερικανός τεχνικός υπογράμμισε: «έχουμε αυτοπεποίθηση τις τελευταίες δύο εβδομάδες, όχι μόνο μετά από τη νίκη μέσα στη Μόσχα επί της ΤΣΣΚΑ. Η Μπασκόνια είναι μια πάρα πολύ καλή επιθετική ομάδα, με τρομερά γκαρντ και επικίνδυνη στο τρανζίσιον. Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι και πρέπει να ανταποκριθούμε σε αυτό» και κατέληξε σχετικά με το κυνήγι της διαφοράς των εννιά πόντων από το πρώτο παιχνίδι: «πας με ό,τι συμβαίνει. Δεν αλλάζει κάτι στη λογική μου. Με τον Ολυμπιακό έγινε το ίδιο. Χάσαμε ένα κάρφωμα. Όταν φτάσει στο τέλος του το ματς και κερδίζουμε και η διαφορά βρίσκεται στους οκτώ-εννιά πόντους, τότε θα πράξουμε αναλόγως».

Ο Νικ Καλάθης από την πλευρά του, μίλησε για τον Θανάση Γιαννακόπουλο και τι σημαίνει η απώλειά του: «είναι μία άσχημη μέρα σήμερα. Κάθε φορά που τον έβλεπα μου έδινε αγκαλιά, με ρωτούσε για την οικογένειά μου. Πραγματικά νοιαζόταν για όλους, δεν κοιτούσε μόνο το μπάσκετ. Ήθελε να ξέρει αν είναι όλα εντάξει στη ζωή σου και στην οικογένειά σου».

Για τον αυριανό αγώνα, σχολίασε: «δεν κοιτάμε τους εννιά πόντους, θέλουμε απλά να κερδίσουμε. Είναι μία καλή ομάδα επιθετικά, πρέπει να τους προσέξουμε ιδιαίτερα. Θέλουμε να εκθέσουμε τις αδυναμίες τους, παίζουμε στην έδρα μας. Είναι ένα μεγάλο ματς για εμάς, θα μας βοηθήσει να κάνουμε ακόμα ένα σημαντικό βήμα προς τα μπροστά».