Στο ίδιο έργο θεατές επτά χρόνια μετά

Στο ίδιο έργο θεατές επτά χρόνια μετά

Η θλιβερή «επέτειος» από το τελευταίο ντέρμπι «αιωνίων» που διακόπηκε στο ΟΑΚΑ

Σαν σήμερα πριν από μία επταετία, συγκεκριμένα το βράδυ της 18ης Μαρτίου 2012, το παιχνίδι Παναθηναϊκού- Ολυμπιακού δεν ολοκληρώθηκε ποτέ λόγω επεισοδίων. Θλιβερή σύμπτωση το γεγονός ότι κάποιοι θέλησαν να «τιμήσουν» αυτήν την «επέτειο», προκαλώντας επτά χρόνια μετά (παρά μία ημέρα), νέα επεισόδια στο ίδιο γήπεδο και με την εισβολή τους στον αγωνιστικό χώρο και τις μάχες με τα ΜΑΤ έξω από τις θύρες του ΟΑΚΑ, να οδηγήσουν στη διακοπή και του χθεσινού αγώνα.

Επτά χρόνια πριν, οι συγκρούσεις είχαν ξεκινήσει αρκετή ώρα πριν την έναρξη του αγώνα με συγκρούσεις οπαδών του Παναθηναϊκού και δυνάμεων των ΜΑΤ στον περιβάλλοντα χώρο του σταδίου. Η αστυνομία έφτασε μέχρι το πέταλο των οργανωμένων και οι συμπλοκές ήταν σώμα με σώμα ενώ δεν έλειψε και η χρήση χημικών.

Το παιχνίδι ξεκίνησε κανονικά μεν, ωστόσο (και ενώ είχαν προηγηθεί επεισόδια και στην ανάπαυλα), διακόπηκε οριστικά στο 83ο λεπτό από τον διαιτητή Τάσο Κάκο και ενώ ο Ολυμπιακός προηγείτο με 1-0 χάρη σε γκολ του Αμπντούν στο 51'.

Οι οπαδοί των «πρασίνων» προχώρησαν σε ρίψη φωτοβολίδων εντός του αγωνιστικού χώρου ενώ επιδόθηκαν σε νέες συγκρούσεις με τα ΜΑΤ.

Επτά χρόνια μετά όσοι βρέθηκαν και στα δύο ματς του ΟΑΚΑ, ένιωσαν σαν να μήν πέρασε μία ημέρα. Το ίδιο σκηνικό, οι ίδιοι πρωταγωνιστές, στο ίδιο γήπεδο...