Τα μοναδικά επιτεύγματα του Ρονάλντο σε μία βραδιά

Τα μοναδικά επιτεύγματα του Ρονάλντο σε μία βραδιά

O Πορτογάλος σούπερ σταρ σπάει όλα τα κοντέρ και συνεχίζει

Οι λέξεις και οι χαρακτηρισμοί για να περιγράψουν τα κατορθώματα και τις επιδόσεις του Κριστιάνο Ρονάλντο φαίνεται ότι έχουν στερέψει. Ο Πορτογάλος άσος της Γιουβέντους ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής στη συγκλονιστική πρόκριση της «Μεγάλης Κυρίας» επί της Ατλέτικο Μαδρίτης στο χθεσινό 3-0 του Τορίνο, καθώς πήρε την ομάδα του «από το χέρι» και με το χατ τρικ που σημείωσε, της έδωσε την πρόκριση στα προημιτελικά του Champions League.

Ωστόσο όλα τα παραπάνω δεν συνιστούν...είδηση. Αυτό που είναι εντυπωσιακό, είναι τα ρεκόρ που έσπασε ο «CR7» μέσα σε ένα 90λεπτο. Ας τα πάρουμε από την αρχή:

  • Έφτασε τα 700 γκολ σε επίσημα/επαγγελματικά παιχνίδια. Η επίδοση αυτή τον κατατάσσει στην 6η θέση της λίστας των σκόρερς παγκοσμίως. Πρώτος είναι ο Αυστριακός Γιόζεφ Μπίτσαν με 805, ακολουθεί ο Βραζιλιάνος Ρομάριο με 772, ο μεγάλος Πελέ με 767, τέταρτος ο Ούγγρος Φέρεντς Πούσκας με 746 και πέμπτος ο Γερμανός Γκερντ Μίλερ με 735. Να σημειωθεί ότι τον Ρονάλντο ακολουθεί ο Λιονέλ Μέσι με 678 γκολ.
  • Έφτασε τα 124 γκολ στο Champions League και είναι πρώτος στη λίστα. Τον ακολουθεί -πάλι- ο Μέσι με 106, τρίτος ο Ισπανός Ραούλ με 71 και ο Γάλλος Καρίμ Μπενζεμά με 60.
  • Έχει περισσότερα τέρματα στη διοργάνωση από τις 118 ομάδες που έχουν αγωνιστεί στο Champions League (σε σύνολο 140 ομάδων) ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι έχει πετύχει έξι περισσότερα από όσα έχει σημειώσει η χθεσινή του αντίπαλος, Ατλέτικο Μαδρίτης!
  • Πέτυχε το όγδοο χατ τρικ στον θεσμό, ισοφαρίζοντας την επίδοση του Λιονέλ Μέσι (μοιράζονται την πρώτη θέση της λίστας).
  • Από τα 124 γκολ του στη διοργάνωση, τα 63 είναι σε παιχνίδια νοκ άουτ.