Δύο «τεσσάρες» που σημάδεψαν τα αθηναϊκά «clasico»

Δύο «τεσσάρες» που σημάδεψαν τα αθηναϊκά «clasico»

Το ντέρμπι της πρωτεύουσας μαγνητίζει το ενδιαφέρον

Ακόμα ένα αθηναϊκό ντέρμπι ανοίγει τις πύλες του απόψε στο ΟΑΚΑ, με γηπεδούχο την «Ένωση» και τυπικά φιλοξενούμενο το «τριφύλλι». Μία αναμέτρηση που δεν έχει την αίγλη του παρελθόντος καθώς και οι δύο ομάδες είναι εκτός διεκδίκησης πρωταθλήματος, ωστόσο δεν παύει να συγκεντρώνει τα βλέμματα των οπαδών των δύο ομάδων και να απασχολεί την ποδοσφαιρική επικαιρότητα της αγωνιστικής.

Ανατρέχοντας στην πλούσια ιστορία των αναμετρήσεων των δύο συλλόγων με γηπεδούχο την ΑΕΚ, συναντάμε δύο παιχνίδια που έληξαν με το ίδιο, εντυπωσιακό σκορ (4-1) αλλά με διαφορετικό νικητή σε κάθε ένα από αυτά.

Τα «όργια» του Θωμά Μαύρου

Τη σεζόν 1982-’83 και για την 24η αγωνιστική του πρωταθλήματος, ο Θωμάς Μαύρος «το παίρνει προσωπικά» και με ένα εκπληκτικό χατ τρικ (17', 86', 88' ) δίνει τη νίκη στην ομάδα του. Το τέταρτο τέρμα της «Ένωσης» σημείωσε ο Αρδίζογλου στο 40’. Για τους «πράσινους» είχε μειώσει προσωρινά σε 2-1 ο Θανάσης Δημόπουλος στο 56ο λεπτό.

Το «άστρο» του Σωτήρη Νίνη

Βρισκόμαστε στη σεζόν 2006-’07 και το ντέρμπι δεν έχει ιδιαίτερη βαθμολογική σημασία αφού οι δύο αντίπαλοι υπολείπονται αρκετά της πρώτης θέσης. Ωστόσο, είναι ένα ματς που έμεινε στην πρόσφατη ιστορία για το εκπληκτικό ποδόσφαιρο της ομάδας του Βίκτορ Μουνιόθ και για την εμφάνιση του πιτσιρικά Σωτήρη Νίνη (σκόρερ του 0-2 στο 8ο λεπτό). Τα υπόλοιπα γκολ των «πρασίνων» πέτυχαν οι Γκούμας στο 3’, Σαλπιγγίδης στο 24’ και Ίβανσιτς στο 66’ ενώ για τον «Δικέφαλο» μείωσε στο τέλος (89’) ο Καπετάνος.