«Μύλος» με τους διαιτητές για το προσεχές ντέρμπι των «αιωνίων»

«Μύλος» με τους διαιτητές για το προσεχές ντέρμπι των «αιωνίων»

Ανένδοτος ο Ολυμπιακός αν δεν σφυρίξουν ξένοι ρέφερι

Αδιέξοδο προέκυψε στο σημερινό Δ.Σ. του ΕΣΑΚΕ με αντικείμενο - μεταξύ άλλων- το ντέρμπι Ολυμπιακού- Παναθηναϊκού στις 17/3, στο ΣΕΦ. Οι «ερυθρόλευκοι» παρέμειναν στη θέση τους όπως αυτή εκφράστηκε μετά το παιχνίδι του Κυπέλλου Ελλάδας στο ΟΑΚΑ όπου και αποχώρησαν με τη λήξη του ημιχρόνου: «δεν επιθυμεί ξανά στα παιχνίδια του τους διαιτητές Μάνο, Παναγιώτου και Αναστόπουλο, όπως επίσης ότι δεν θα κατέβει στα παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό, αν σε αυτά δεν υπάρχουν διαιτητές από το εξωτερικό», την οποία επανέλαβε ο εκπρόσωπος της «ερυθρόλευκης» ΚΑΕ, Χρήστος Σταυρόπουλος.

Από την πλευρά των «πρασίνων», ο πρόεδρος Μάνος Παπαδόπουλος απάντησε ότι πάντα οι ομάδες θα έχουν διαφωνίες για τη διαιτησία λέγοντας χαρακτηριστικά: «δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε ποτέ. Ο ένας διαιτητής είναι καλός για την μία ομάδα, κακός για την άλλη και πάει λέγοντας. Υπάρχουν κανονισμοί και νόμοι. Λέει ο Ολυμπιακός ότι δεν θα κατεβεί αν δεν υπάρχουν ξένοι διαιτητές. Και εγώ λέω ότι θέλω άλλους διαιτητές. Και ο Αρης το ίδιο. Και ο Προμηθέας το ίδιο. Και ο Πρέλιεβιτς από τον ΠΑΟΚ το ίδιο. Εμείς δεν θα ξανακατεβούμε αν δεν είναι Κινέζοι διαιτητές. Μόνο με Κινέζους θα παίξουμε ξανά. Υπάρχουν θεσμοί. Αν δεν παίξει ο Ολυμπιακός στο ντέρμπι, θα βάλω την γάτα μου να κλαίει. Οταν κερδίζουμε όλα είναι καλά. Οταν χάνουμε, μας φταίει κάτι άλλο. Μπορεί όντως να φταίει κάτι σε κάποιες περιπτώσεις, αλλά να τα μηδενίζουμε όλα στον βωμό των προσωπικών συμφερόντων, δεν είναι σωστό».

Θυμίζουμε ότι ο Ολυμπιακός έχει προσφύγει στο ΑΣΕΑΔ για να ρίξει την ποινή που του έχει επιβληθεί, από το -6 (σύμφωνα με τους κανονισμούς του ΕΣΑΚΕ) στο -1 σύμφωνα με την ΕΟΚ.