Νίκησε χωρίς να ενθουσιάσει ο Ολυμπιακός, 76-67 τον Άρη

Νίκησε χωρίς να ενθουσιάσει ο Ολυμπιακός, 76-67 τον Άρη

Η άμυνα ζώνης των «κιτρίνων» δυσκόλεψε τους «ερυθρόλευκους»

Τα εύκολα δύσκολα έκανε ο Ολυμπιακός στο ΣΕΦ αλλά τελικά πήρε τη νίκη επί του Άρη με σκορ 76-67. Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν σαφώς ανώτεροι στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα και όλα έδειχναν ότι θα περνούσαν ένα εύκολο απόγευμα κόντρα στους Θεσσαλονικείς.

Ωστόσο, η άμυνα ζώνης των «κιτρίνων» στο τέταρτο δεκάλεπτο έφερε τους αντιπάλους κοντά στο σκορ, ωστόσο η ομάδα του Ντέηβιντ Μπλατ πήρε τελικά τη νίκη.

Οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν καλύτερα την αναμέτρηση και βρέθηκαν να προηγούνται με 2-7 (2’), ωστόσο η εικόνα άλλαξε πολύ γρήγορα. Ο Ουέμπερ έτρεχε ιδανικά το παρκέ, μοίραζε μπάλα και με συνεχόμενους πόντους από Βεζένκοβ και Ουίλιαμς Γκος έτρεξαν σερί 13-0 (15-7, 6’).

Στην δεύτερη περίοδο και παρά τις αλλαγές του Μπλατ, ο ρυθμός δεν αλλοιώθηκε. Πρίντεζης, ΛεΝτέι, Τουπάν και Μάντζαρης σκόραραν για την πρώτη διψήφια διαφορά (33-21, 14’). Ο Άρης με τον Νταλό και τον Τζόουνς μείωσε σε 33-30 (26’). Η είσοδος του Ουέμπερ άλλαξε ξανά το ρυθμό και με ασίστ του Αμερικανού, οι συμπαίκτες του σκόραραν με ευκολία στον αιφνιδιασμό (46-34).

Στην τρίτη περίοδο κυριάρχησαν οι κακές επιθετικές επιλογές κι έτσι καμία ομάδα δεν είχε όφελος. Οι Πειραιώτες δεν κατάφεραν να ξεφύγουν με μεγαλύτερη διαφορά ενώ οι Θεσσαλονικείς μείωσαν απλά στους 9 πόντους (54-45, 16’). Μέχρι το τέλος του δεκαλέπτου πάντως ο Ολυμπιακός χάρη στο… βάθος του πάγκου του κατάφερε να ξεφύγει με 65-49.

Η αντίδραση του Άρη τον έφερε σε απόσταση 10 πόντων (65-55, 32’) και η άμυνα ζώνης του Καστρίτη να κάνει τη ζωή δύσκολη των γηπεδούχων μείωσαν ακόμη περισσότερο (69-65, 37’). Ο Ολυμπιακός πελαγοδρομούσε στην επίθεση όμως το τρίποντο του Τουπάν του πρόσφερε σημαντική «ανάσα» και με την απαραίτητη ψυχραιμία έφτασε στη νίκη

πηγή: gazzetta.gr