Καταιγιστικός ο Ολυμπιακός, συνέτριψε με 5-1 τον ΟΦΗ

Καταιγιστικός ο Ολυμπιακός, συνέτριψε με 5-1 τον ΟΦΗ

Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Χασάν με 3 γκολ

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Αχμέντ Χασάν που σημείωσε χατ τρικ,οι «ερυθρόλευκοι» δεν συνάντησαν καμία αντίσταση από τον ΟΦΗ, τον οποίο «σκόρπισαν» με 5-1 στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Στο 15ο λεπτό ο Ολυμπιακός βρήκε το γκολ από σέντρα του Ποντένσε και κίνηση του Μασούρα που βγήκε στην πλάτη του Μπράουν και κεφαλιά σκόραρε για το 1-0. Στην φάση αυτή ευθύνη είχε και η άμυνα του ΟΦΗ και ο Στρέζος. Στην συνέχεια έγινε το εξής απίστευτο αλλά και συνάμα δείγμα ατυχίας για τον Ολυμπιακό. Χτύπησαν τόσο ο Τοροσίδης όσο και ο Καμαρά και έγιναν αλλαγή στο 20' και το 21' αντίστοιχα από τους Τσιμίκα και Μπουχαλάκη και έτσι ο Ολυμπιακός είχε δύο αριστερά μπακ στο ματς.

Στο 35ο λεπτό ο Φορτούνης κουβάλησε την μπάλα όσο χρειάστηκε και την κατάλληλη στιγμή την «έσπασε» στον Χασάν για να σκοράρει από κοντά ο Αιγύπτιος για το 2-0. Στο 40ο λεπτό ο Ολυμπιακός είχε και άλλο γκολ. Μετά από γύρισμα του Κούτρη ο Χασάν πήρε την μπάλα και την έδωσε στον Ποντένσε που έκανε την σέντρα για το κεφάλι του Φορτούνη που σκόραρε για το 3-0. Στο 42' ο Ολυμπιακός είχε και καλή στιγμή με σουτ του Τσιμίκα που έδιωξε με προβολή ο Μπράουν. Ο Ολυμπιακός του α' μέρους με πέντε τελικές είχε τρία γκολ!

Στο 46' ο Φορτούνης πάσαρε στον Τσιμίκα που έβγαλε σέντρα για τον Χασάν που από κοντά έκανε το 4-0. Στο 48' ο Φορτούνης είχε χαμένο τετ α τετ. Στο 52' ο Ποντένσε είχε ένα σουτ πάνω σε σώματα. Στο 56ο λεπτό ο Ναμπί ελίχθηκε πολύ ωραία και ένα ένα πολύ καλό σουτ για το 4-1 σε μία φάση όπου ο Ολυμπιακός φώναξε για φάουλ πάνω στον Ποντένσε που έχασε την μπάλα πριν.

Χατ-τρικ ο Χασάν και 5-1

Στο 60ό λεπτό μετά από προσπάθεια του Ποντένσε ο Στρέζος βγήκε και έδιωξε με τον Χασάν να παίρνει το... ριμπάουντ για το 5-1. Στο 63' ο Μασούρας έβγαλε εξαιρετικά στον Φορτούνη που βρέθηκε απέναντι στον Στρέζο αλλά δεν τον 'νίκησε'. Στο 64' ένα σουτ του Φορτούνη έφυγε ψηλά έξω. Στο 67' ο Χασάν είχε μία κεφαλιά άουτ σε τετ α τετ. Στην συνέχεια ο Ολυμπιακός είχε ξανά φάσεις για γκολ όπως με τον Μασούρα. Στο 85' ο Χασάν είχε χαμένο τετ α τετ από πολύ καλή κούρσα και πάσα του Φορτούνη. Ακόμα και στις καθυστερήσεις είχε στιγμές για γκολ ο Ολυμπιακός.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σα, Τοροσίδης (20' λ. τρ. Τσιμίκας), Μεριά, Μιράντα, Κούτρης, Γκιγιέρμε, Καμαρά (21' λ.τρ. Μπουχαλάκης), Μασούρας, Ποντένσε (73' Γκερέρο), Φορτούνης και Χασάν.

ΟΦΗ: Στρέζος, Μπράουν, Παπάζογλου (65' Ποτουρίδης), Μιχόγεβιτς, Κοροβέσης, Σακόρ, Μεγιάδο, Ναμπί, Βαζ (76' Οικονόμου), Φερέιρα και Νέιρα (53' Πάρσον).

πηγή: gazzetta.gr