«Ο Νικ είναι σκληρός και έτοιμος να παίξει»

«Ο Νικ είναι σκληρός και έτοιμος να παίξει»

Ο Ρικ Πιτίνο δίνει το στίγμα του για τον αυριανό αγώνα με τη Χίμκι

Στην καθιερωμένη «media day» ενόψει του αυριανού αγώνα της Euroleague απέναντι στη Χίμκι (22/2, 21.00), ο τεχνικός του Παναθηναϊκού αναφέρθηκε στην αγωνιστική κατάσταση του Νικ Καλάθη και δήλωσε σίγουρος για τη συμμετοχή του.

Επίσης αναφέρθηκε και στον αυριανό αντίπαλο των «πρασίνων», τον οποίο παρομοίασε με τους Ουόριορς καθώς «σουτάρουν και από τις πέντε θέσεις».

Ο Ρικ Πιτίνο αναφέρθηκε στην εικόνα της ομάδας του στα τελευταία παιχνίδια, λέγοντας: «Το πιο σημαντικό είναι ότι γινόμαστε καλύτεροι. Κάναμε ένα εξαιρετικό μισό ματς με τον Ολυμπιακό. Παίξαμε κάποια καλά λεπτά και στον τελικό. Πρέπει να δώσουμε τα εύσημα και στην άλλη ομάδα, που επέστρεψε και έβαλε κάποια σουτ» ενώ αναφορικά με την Χίμκι σχολίασε: «Είναι το πιο δύσκολο ματς για να αμυνθούμε από θέμα προετοιμασίας τουλάχιστον, γιατί σουτάρουν και από τις πέντε θέσεις. Τρέχουν ή για να βάλουν ένα λέι απ ή για να βρουν ένα τρίποντο. Θα χρειαστούμε να αλλάζουν οι ψηλοί μας και να μαρκάρουν κοντούς και μετά να τρέξουμε και να τους δημιουργήσουμε πρόβλημα με τα φάουλ».

Μιλώντας για την ετοιμότητα του Νικ Καλάθη, υπογράμμισε: «Είναι έτοιμος να παίξει. Ο Νικ πέραν από πολύ καλός παίκτης είναι και σκληρός. Παλεύει. Τον ξεκουράζουμε όποτε μπορούμε. Αν ήμασταν στο ΝΒΑ θα έμενε εκτός. Αλλά ο Νικ είναι σκληρός και παίζει με πόνο».