«Διπλό» πρόκρισης της Ρεάλ, 2-1 τον Άγιαξ

«Διπλό» πρόκρισης της Ρεάλ, 2-1 τον Άγιαξ

Μπενζεμά και Ασένσιο οι σκόρερ των «Μαδριλένων»

Με μία ακόμα «επαγγελματική» εμφάνιση, η Ρεάλ Μαδρίτης πήρε την ουσία στην Johan Cruijff Arena και επικρατώντας του Άγιαξ με 2-1 έκανε το πρώτο βήμα για την πρόκριση στους «8» του Champions League.

Ο «Αίαντας» μπήκε δυνατά και στο 26' το σουτ του Τάντιτς πήγε στο δοκάρι, ενώ στο 36' οι γηπεδούχοι έκρυψαν το τόπι αλλά ο Φαν Ντε Μπεεκ νικήθηκε στο τετ-α-τετ από τον Κουρτουά και στο 37' η μπάλα κούνησε μεν τα δίχτυα, αλλά γκολ δεν υπήρξε ποτέ. Υστερα από κεφαλιά του Ντε Λιχτ, ο Κουρτουά έχασε την μπάλα μέσα από τα χέρια του, ο Ταλιαφίκο σε κενή εστία με νέα κεφαλιά βρήκε στόχο, όμως παρότι το γκολ πανηγυρίστηκε, έπειτα από χρήση VAR, φάνηκε ότι ο Τάντιτς είναι οφσάιντ την ώρα που ο σκόρερ κάνει την τελική.

Στο δεύτερο μέρος και το 51' η Ρεάλ είχε την πρώτη της φάση στο ματς, όταν ο Μπενζεμά έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή και ο Ονανά μπλόκαρε, για να απαντήσει στο επόμενο λεπτό ο Αίαντας, με τον Νέρες να φεύγει στην κόντρα αλλά πλάγια και να σουτάρει πάνω στον Κουρτουά. Τη δεύτερη φορά που έκανε κάτι μπροστά, η Ρεάλ άνοιξε το σκορ. Στο 60' ο Ρεγκιλόν έβγαλε μπαλιά στον Βινίσιους, εκείνος έφυγε με μεγάλη ταχύτητα μπροστά και συνέκλινε, έδωσε την κατάλληλη στιγμή στον Μπενζεμά και εκείνος τίναξε τα δίχτυα με πειστικό τελείωμα και έγινε ο 4ος ever που φτάνει τα 60 γκολ στο CL (0-1).

Στο 74' ο Ντόλμπεργκ πέρασε στο ματς και δευτερόλεπτα μετά έχασε ευκαιρία, όμως ένα λεπτό αργότερα ο Αγιαξ κατάφερε να ισοφαρίσει μετά το γύρισμα του Νέρες από αριστερά και το τελείωμα του Ζίγιεχ που σκόραρε για 1η φορά στο CL και 15η στη σεζόν (1-1). Στο τελευταίο κομμάτι του ματς ο Αγιαξ φάνηκε να πιέζει, όμως η Ρεάλ βρήκε γκολ όταν ο Καρβαχάλ έβγαλε τη σέντρα από δεξιά και ο Ασένσιο σε κενό τέρμα χάρισε τη νίκη στην ομάδα του Σολάρι (1-2).

πηγή: gazzetta.gr