Βαθμός με ανατροπή για τη Λάρισα, 2-2 στο Αγρίνιο

Βαθμός με ανατροπή για τη Λάρισα, 2-2 στο Αγρίνιο

Οι «βυσσινί» πήραν την ισοπαλία με αντεπίθεση στο β' ημίχρονο

Με το ισόπαλο 2-2 ολοκληρώθηκε η αποψινή αναμέτρηση στο Αγρίνιο μεταξύ Παναιτωλικού και Λάρισας, με τους δύο αντιπάλους να έχουν από ένα ημίχρονο. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 2-0 στα πρώτα 45 λεπτά, όμως στην επανάληψη, με αντεπίθεση διαρκείας οι Θεσσαλοί έφεραν το ματς στα ίσα παίρνοντας τον πολύτιμο βαθμό στη μάχη για την αποφυγή του υποβιβασμού.

Στο 24' οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ με τον Μάζουρεκ ύστερα από φάση διαρκείας (ο Κρίστινσον και η άμυνα είπαν «όχι» στον Μπαϊροβιτς και η μπάλα στρώθηκε στον Αργεντινό) και αυτόματα άλλαξαν τα δεδομένα της αναμέτρησης. Οι της Λάρισας όμως δεν έδειξαν διατεθειμένοι να βγουν από το καβούκι τους και συνέχισαν να... περιμένουν. Είχαν 1-2 καλές στιγμές με αντεπιθέσεις (στο 33' ο Γιαννακόπουλος πρόλαβε τον Ντέλετιτς και στο 35' ο Γκούγκα τον Λεοζίνιο), αλλά στο 42' ο Μπαϊροβιτς μετά από κεφαλιά-πάσα του Μάζουρεκ (ήταν σε θέση οφ σάιντ), «νίκησε» τον Ζίζιτς και ευστόχησε απέναντι στον Κρίστινσον, διπλασιάζοντας τα «κυανοκίτρινα» γκολ.

Τα παραπάνω «φωτογράφιζαν» πως ο Παναιτωλικός ήταν το «αφεντικό» της αναμέτρησης. Μάλλον όμως τα «καναρίνια» πίστεψαν» ότι το παιχνίδι τελείωσε εκεί. Δεν είχε δεύτερο ημίχρονο και τελικά το πλήρωσαν. Μέχρι το 60' ο αγώνας δεν είχε φάση, αλλά σε διάστημα λίγων λεπτών, από το 62' μέχρι το 68', ο Φατιόν πέτυχε δύο τέρματα και έφερε τα πάνω κάτω. Αρχικά μείωσε με κεφαλιά και μετά ισοφάρισε με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι που καταλογίστηκε σε ανατροπή του Μπαρκάν από τον Λιάβα. Η σχετική εξέλιξη «πάγωσε» τους γηπεδούχους, που έδειχναν να τα έχουν... χαμένα. Μάλιστα ο Νούνιτς στο 71' θα μπορούσε να βρει δίχτυα στην «κόντρα» και η ΑΕΛ πατούσε πολύ καλύτερα.

Μόλις στο τελευταίο 10λεπτο τα «καναρίνια» έδειξαν να «ξυπνούν», αλλά ήταν πλέον αργά. Η Λάρισα επέστρεψε από την «κόλαση» και πήρε ένα αποτέλεσμα που εκτός της ουσίας, της έδωσε και ψυχολογία.

Πηγή: gazzetta.gr