Σλούκας: Ο ΠΑΟ θα είναι στα play-off

Σλούκας: Ο ΠΑΟ θα είναι στα play-off

O Έλληνας γκαρντ της Φενέρ βρέθηκε στο δείπνο Ερντογάν- Τσίπρα

Ο άσσος της Φενέρ και της Εθνικής μας ομάδας μπάσκετ, ήταν ο μοναδικός αθλητής που παρευρέθηκε στο επίσημο δείπνο του πρόεδρου της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν προς τον πρωθυπουργό της Ελλάδας, Αλέξη Τσίπρα, το βράδυ της Τρίτης.

Ο Κώστας Σλούκας μίλησε για όλους και για όλα ενώ στάθηκε στην αγάπη των Τούρκων φιλάθλων στο πρόσωπό του, επισημαίνοντας:  «Η αγάπη των Τούρκων φιλάθλων για εμένα είναι κάτι πολύ σημαντικό και ξεχωριστό. Πραγματικά, είναι κάτι αξιοζήλευτο και πολύ σημαντικό η σχέση που έχουν αναπτύξει οι παίκτες της Φενερμπαχτσέ με τους φιλάθλους».

Ο διεθνής πόιντ γκαρντ αναφέρθηκε στην επικείμενη συνάντηση της Φενέρ με τον Παναθηναϊκό (8/2, 19.45) και εξέφρασε την αισιοδοξία του για είσοδο των «πρασίνων» στα play off της Ευρωλίγκας: «Είναι ένα ιδιαίτερο παιχνίδι, όχι μόνο για εμένα, αλλά για όλη την ομάδα γιατί γνωρίζουμε ότι ο Παναθηναϊκός είναι από τις μεγαλύτερες ομάδες στην Ευρώπη και η 11η θέση νομίζω πως δεν αξίζει στον Παναθηναϊκό, βάσει του ονόματός του. Είναι θέμα τύχης γιατί θεωρώ πως δεν είναι κακή ομάδα ο Παναθηναϊκός. Θεωρώ πως με την απομάκρυνση του Τσάβι Πασκουάλ από την τεχνική ηγεσία, έχουν αλλάξει πρόσωπο. Ο coach Πιτίνο είναι μία πολύ μεγάλη προσωπικότητα κι έχει αλλάξει προς το καλύτερο ο Παναθηναϊκός, γι' αυτό θεωρώ πως θα είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Στο τέλος, ο Παναθηναϊκός θα βρεθεί στα πλέι-οφ. Αυτή είναι η άποψή μου. Έτσι πιστεύω γιατί τα τελευταία χρόνια η πορεία του Παναθηναϊκού δείχνει αυτό... ότι πάντα είναι στα πλέι-οφ στο τέλος».

Αναφορικά με τον στόχο της Φενέρ, τόνισε πως και φέτος, δεν είναι άλλος από τη συμμετοχή στο Final Four της διοργάνωσης ενώ μιλώντας για την πρώην ομάδα του, τον Ολυμπιακό, τόνισε: «Η πορεία του Ολυμπιακού είναι καλύτερη από του Παναθηναϊκού. Είναι επίσης μία καλή, ποιοτική ομάδα, η οποία έφερε ένα κακό αποτέλεσμα με την Μπαρτσελόνα την προηγούμενη αγωνιστική. Παρ' όλα αυτά δεν θεωρώ πως βγαίνει από το στόχο του. Επειδή παλεύει όλα τα παιχνίδια και μπορεί να κερδίσει οπουδήποτε, ο Ολυμπιακός είναι επικίνδυνος, όπου και να παίξει».

Τέλος αναφέρθηκε και στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας και την επικείμενη συμμετοχή του με τα «γαλανόλευκα» λέγοντας χαρακτηριστικά:  «πρώτα ο Θεός να έχουμε την υγεία μας και θέλω να πιστεύω ότι θα μπορέσω να βοηθήσω κι εγώ την εθνική ομάδα για να κάνει κάτι καλό στην Κίνα».