Μπριάντε Ουέμπερ, ο εκλεκτός του Μπλατ

Μπριάντε Ουέμπερ, ο εκλεκτός του Μπλατ

Ο 26χρονος Αμερικανός πόιντ γκαρντ έρχεται για τους «ερυθρόλευκους»

Μετά από μεγάλη αναζήτηση και «ξεσκόνισμα» αρκετών περιπτώσεων, ο Ντέηβιντ Μπλατ βρήκε τον εκλεκτό για τη θέση των γκαρντ στον Ολυμπιακό, στο πρόσωπο του Μπριάντε Ουέμπερ.

Ο Αμερικανός πόιντ γκαρντ που έχει συμφωνήσει με τους ερυθρόλευκους, γεννήθηκε στις 29 Δεκεμβρίου 1992 στο Τσέζαπικ της Βιρτζίνια και θα δοκιμάσει για πρώτη φορά στην καριέρα του τις τύχες του στο ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Το scouting report από την Αμερική, μιλά για έναν παίκτη που ειδικεύεται στην άμυνα με τα κλεψίματα να είναι το μεγάλο του προσόν. Είναι χαρακτηριστικό ότι αγωνιζόμενος στο VCU (Virginia Commonwealth University) στα κολεγιακά του χρόνια αναδείχτηκε τρεις χρονιές "αμυντικός της χρονιάς" στην Ατλάντικ ενώ τα 374 κλεψίματα τον τοποθετούν τρίτο στην ιστορία του NCAA.
Η ασφυκτική πίεση στα αντίπαλα γκαρντ, η ταχύτητα, το μυαλωμένο παιχνίδι χωρίς πολλά λάθη και η δημιουργία, συγκαταλέγονται στα δυνατά σημεία του παίκτη με μοναδική "παραφωνία" το σουτ.

Ο Ουέμπερ έχει αγωνιστεί σε 42 παιχνίδια στο ΝΒΑ με τους Γκρίζλις, Χιτ, Ουόριορς, Χόρνετς και Ρόκετς ενώ φέτος αγωνιζόταν στους Sioux Falls Skyforce, στη θυγατρική των Μαϊάμι Χιτ, στη G-League, σημειώνοντας κατά μ.ο 15,1 πόντους (51,7% εντός πεδιάς), μαζεύοντας 4,5 ριμπάουντ και μοιράζοντας 6,2 ασίστ σε 33 αγώνες.

Να σημειωθεί ότι ο Αμερικανός γκαρντ ήταν άτυχος τον Γενάρη του 2015, όταν υπέστη ρήξη χιαστών και έσω συνδέσμου στην τελευταία του χρονιά στο κολέγιο, κάτι που του στοίχισε την επιλογή του στο draft. Η άφιξη του Ουέμπερ στην Ελλάδα αναμένεται να πραγματοποιηθεί μέσα στην εβδομάδα ώστε να ενταχθεί άμεσα στην ομάδα υπό τις οδηγίες του Ντέιβιντ Μπλατ.