Βασίλισσα και του US Open 2013 η Σερένα Ουίλιαμς

Η Σερένα Γουίλιαμς νίκησε στον μεγάλο τελικό του αμερικανικού όπεν τη Βικτόρια Αζαρένκα (2-1 σετ) και πανηγύρισε τον 17ο Grand Slam τίτλο της καριέρας της. Η Αμερικανίδα τενίστρια χρειάστηκε δυο ώρες και 45 λεπτά για να κάμψει την αντίσταση της αντιπάλου της, κατακτώντας το πρώτο και τρίτο σετ με 7-5 και 6-1 αντίστοιχα. Ενδιάμεσα, η Αζαρένκα είχε καταφέρει να ισοφαρίσει (7-6) τα σετ.

Αυτός ήταν ο ένατος εφετινός τίτλος της 32χρονης Αμερικανίδας, η οποία έφτασε τους 55 συνολικά τίτλους στην καριέρα της. Από την πλευρά της, η 24χρονη Λευκορωσίδα προσπάθησε να κάνει τη μεγάλη έκπληξη και να ανατρέψει τα εις βάρος της προγνωστικά, όμως στο τρίτο σετ, παραδόθηκε στις ορέξεις της αντιπάλου της.

Μετά το τέλος του αγώνα, η Αμερικανίδα τενίστρια δήλωσε: "Η Βίκα Αζαρένκα είναι μια μεγάλη αντίπαλος και πάντοτε πολύ μαχητική και γι' αυτό πιστεύω πως είναι σε θέση να πάρει πολλά Grand Slam. Ένα παιχνίδι μαζί της δεν τελειώνει ποτέ, αν δεν κριθεί και ο τελευταίος πόντος".

Από την πλευρά του, ο προπονητής της, Πάτρικ Μουράτογλου δήλωσε: "Στο τελευταίο σετ, η Σερένα βρήκε τον τρόπο να ηρεμήσει από την απώλεια του δεύτερου σετ, να αυτοσυγκεντρωθεί και να εκκινήσει το ματς από το μηδέν και να διαγράψει όσα προηγήθηκαν".

Τέλος, η Αζαρένκα δήλωσε μετά την ήττα της: "Είναι μια σκληρή ήττα, αλλά το να βρίσκεσαι στον τελικό απέναντι στην καλύτερη αντίπαλο που άξιζε τη νίκη, όπως αποδείχθηκε στο παιχνίδι, είναι απίστευτο".

Πηγή: novasports.gr