Παγκόσμιο: Με το σπαθί της στην εξάδα η εθνική πόλο

Οι μεγάλες ομάδες δείχνουν την αξία τους στα δύσκολα κι αυτό έκανε και η δική μας ομάδα πόλο των ανδρών, εδώ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Βαρκελώνης, όπου επέστρεψε στην εν λόγω διοργάνωση μετά από 6 χρόνια (μετά την Μελβούρνη το 2007), με μια νεανική και πολλά υποσχόμενη σύνθεση -κάτι που επισήμανε ο προπονητής Σάκης Κεχαγιάς, αλλά και ο αρχηγός Χρήστος Αφρουδάκης- και τα κατάφερε θαυμάσια. Πέτυχε σήμερα μια μεγάλη και παλληκαρίσια νίκη επί της Αυστραλίας με 11-9, επιστρέφοντας με σπουδαία εμφάνιση στις επιτυχίες, μετά απο μια ήττα σε κρίσιμο σημείο της διοργάνωσης, από την Ουγγαρία με 9-3, κι απέδειξε πως έχει μέταλλο πρωταγωνίστριας.

Με τον Βαγγέλη Δελακά να κάνει το καλύτερό του παιχνίδι, τόσο αμυντικά, αλλά πολύ περισσότερο επιθετικά, και τους Χρήστο Αφρουδάκη (θα παίξει κανονικά το Σάββατο, παρά την αποβολή που είχε μαζί με τον Αυστραλό Γκίλκριστ), Αγγελο Βλαχόπουλο να είναι σούπερ, με μαχητές τους Μυλωνάκη, Φουντούλη, Ποντικέα, αλλά και τους γίγαντες φουνταριστούς Μουρίκη και Κολόμβο, με καταλύτη στα μετόπισθεν και πάλι τον σταθερό Κώστα Τσαλκάνη, η Εθνική μας ξεπέρασε το διπλό εμπόδιο, τόσο το αγωνιστικό, με την πολύ δυνατή Αυστραλία, όσο και το ψυχολογικό, της ανάκαμψης μέτα την μεγάλη ήττα απο την Ουγγαρία, και μπήκε με τσαμπουκά στην εξάδα, όπου θα παίξει κόντρα στην Ισπανία, που κέρδισε μετά από παράταση (6-6 κανονικός αγώνας, 8-8 παράταση) την Σερβία με 6-5 στα πέναλτι.

Πολύ καλή η Εθνική μας στο πρώτο οκτάλεπτο, όπου προηγήθηκε με 3-1, ανέβηκαν οι Αυστραλοί στο δεύτερο (4-3 υπέρ τους), όπου οι δύο ομάδες ήταν άκρως επιθετικές. Με τους Βλαχόπουλο, Φουντούλη και Δελακά σε πρώτο πλάνο, αλλά και τον Ποντικέα να χρίζεται σκόρερ, αλλά και τον Κάμπελ να απαντά για τους Αυστραλούς του Ελβις Φάτοβιτς. Οι "Οσσις" ήταν καλύτεροι στο τρίτο οκτάλεπτο, με πολύ καλούς τους Γιάνγκερ και Χάουντεν, όμως οι Βλαχόπουλος και Κολόμβος κράτησαν την ισορροπία στο σκορ (2-4 για τους Αυστραλούς), ώστε στο τελευταίο οκταλεπτο με δυνατή άμυνα κι έξυπνες επιθέσεις με σκόρερ τους Δελακά και Βλαχόπουλο να πάρουμε το ματς με 11-9 (2-1 το 4ο οκτάλεπτο).

Το παιχνίδι ήταν πολύ δυνατό, μας έπαιξε και... λανθασμένα ο Ιταλός Μπιάνκι (ο άλλος διαιτητής ήταν ο Σέρβος Γκόλιανιν), με αποτέλεσμα να αποβληθούν, για ανταλλαγή... μπουκέτων οι Αφρουδάκης και Γκίλκριστ, αφού ο εριστικός Αυστραλός ανάγκασε τον ήρεμο αρχηγό της Εθνικής μας να απαντήσει. Ευτυχώς όμως, με βάση τα όσα είπε ο κομισαριος της διαιτησίας στη συνέχεια, σύμφωνα με τον γιατρό κ. Νανούση που μας ενημέρωσε, δεν θα έχει το επεισόδιο αυτο περαιτέρω συνέπειες και θα παίξουν κανονικά οι δύο παίκτες το Σάββατο.

ΕΛΛΑΔΑ (Κεχαγιάς): Τσαλκάνης, Μυλωνάκης 1, Φουντούλης 2, Αφρουδάκης, Δελακάς 3, Μουρίκης, Βλαχόπουλος 2, Κολόμβος 1, Ποντικέας 1, Γούνας.

ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ (Φάτοβιτς): Τζ. Κλαρκ, Κάμπελ 2, Πάουερ, Ρόατς 1, Γιάνγκερ 3, Σουίφτ, Χάουντεν 1, Γκίλκριστ 2, Κότεριλ, Τάιλερ Μάρτιν, Μάθιου Μάρτιν, Ντένερλι.