“Επιδημία” εκπλήξεων στο Γουίμπλεντον: Έξω και ο Φέντερερ !

Ο αποκλεισμός του Ράφα Ναδάλ στον πρώτο γύρο του Γουίμπλεντον ήταν μόνο η αρχή μίας σειράς από εκπλήξεις στη διοργάνωση, όπως φαίνεται, καθώς οι αποκλεισμοί-σοκ συνεχίζονται και στο δεύτερο γύρο.

Ίσως το πιο απρόσμενο από τα σημερινά αποτελέσματα ήταν ο αποκλεισμός του Ρότζερ Φέντερερ από το Νο 116 της κατάταξης, τον Ουκρανό Σεργκέι Σταχόφσκι, μετά από έναν συγκλονιστικό αγώνα με τρία tie break, που έληξε με 3-1 σετ υπέρ του Ουκρανού (6-7, 7-6, 7-5, 7-6). Σημειώνεται ότι ο Φέντερερ ήταν ο περσινός νικητής του Γουίμπλεντον, ενώ έχει κατακτήσει το τρόπαιο αυτό συνολικά επτά φορές.

Όμως μεγάλη έκπληξη είχαμε και στις γυναίκες, με τη Μαρία Σαράποβα να μένει εκτός συνέχειας από την Πορτογαλίδα Μισέλ Ντε Μπρίτο (Νο 131 στην κατάταξη) και μάλιστα με 2-0 σετ (6-3, 6-4), κάνοντας πολύ κακή εμφάνιση.

Εκτός συνέχειας έμεινε επίσης και η Καρολίν Βοζνιάκι, Νο 9 της κατάταξης, από την Πέτρα Τσετόφσκα (μόλις Νο 196 στην κατάταξη) με 2-0 σετ, όπως και η Άννα Ιβάνοβιτς (Νο 12 της κατάταξης) από τη 19χρονη Καναδή Εζενί Μπουσάρ.

Αξίζει να σημειωθεί ακόμα ότι από το τουρνουά αποσύρθηκε ο Γουίλφριντ Τσονγκά, που τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια του αγώνα με το Λετονό Έρνεστς Γκούλμπις.