Οι επιχορηγήσεις σε ομοσπονδίες απευθείας μέσω Γ.Γ. Αθλητισμού

Βρήκαν τελικά ανταπόκριση τα αιτήματα των ομοσπονδιών αθλητισμού, οι οποίες ζητούσαν να καταργηθεί το άρθρο 27 του νόμου 4110/2012, σύμφωνα με τον οποίο χρειαζόταν ειδική άδεια – έγκριση του υπουργού Οικονομικών για να λάβουν επιδοτήσεις οι αθλητικές ομοσπονδίες και σωματεία που επιχορηγούνται από την Γ.Γ. Αθλητισμού.

Έτσι λοιπόν, με τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή από το υπουργείο Οικονομικών την Παρασκευή, απλοποιούνται οι σχετικές διαδικασίες, με τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού να έχει πλέον τον πρώτο λόγο στην επιχορήγηση των ομοσπονδιών και των σωματείων.

“Προβλέπεται ότι η επιχορήγηση των αθλητικών ομοσπονδιών και σωματείων μέσω της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, διενεργείται χωρίς την τήρηση των προϋποθέσεων της παρ. 3 του άρθρου 12 του ν. 2731/1999 όπως ισχύει, σύμφωνα με τις οποίες απαιτείται ειδική αιτιολογημένη έκθεση του ενδιαφερόμενου φορέα και ειδική εγκριτική απόφαση του Υπουργού Οικονομικών, η παράλειψη των οποίων συνιστά το αδίκημα της απιστίας σχετικά με την υπηρεσία”, σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στην τροπολογία.