Επικό πρωτάθλημα με… επεισόδια για τα ερυθρόλευκα κορίτσια

Ο Ολυμπιακός "άλωσε" για δεύτερη φορά την έδρα της ΑΕΚ και ολοκλήρωσε αυτό που είχε σκοπό να κάνει. Οι ερυθρόλευκες επικράτησαν της Ένωσης με 3-1 σετ και πανηγύρισαν το πρώτο πρωτάθλημα του τμήματος στην ιστορία του. Γιακουμή, Χριστοδούλου και Κοσμά οι πρωταγωνίστριες για τον Ολυμπιακό.

Μικρής έκτασης επεισόδια σημειώθηκαν μετά τη λήξη του αγώνα με ρίψη καπνογόνων. Στον αγωνιστικό χώρο εισήλθαν δυνάμεις των ΜΑΤ.

Μπορεί η ΑΕΚ να ξεκίνησε καλύτερα χάρη στα εύστοχα σερβίς της Παπαφωτίου (2-0) αλλά από εκεί και πέρα τα ηνία τα πήρα ο Ολυμπιακός. Αρχικά, οι ερυθρόλευκες έκαναν ένα σερί 7-0, με την Χριστοδούλου να σημειώνει τρεις άσους και έπειτα εκμεταλλεύτηκαν την τραγική υποδοχή της Ένωσης. Οι Πειραιώτισσες είχαν το πάνω χέρι αφού έφτασαν την διαφορά ακόμα και στο +8 (17-9), δείχνοντας πως στο πρώτο σετ ήταν πολύ πιο δυνατές από τις κιτρινόμαυρες. Η ΑΕΚ δεν μπόρεσε να επανέλθει στο ματς και στην κατάκτηση του πρώτου σετ όσο κι αν προσπάθησαν Τζανακάκη, Μποροβίντσεκ και Κις και έτσι ο Ολυμπιακός έκανε το 1-0.

Με όπλο την καλή ψυχολογία, οι ερυθρόλευκες ξεκίνησαν στο δεύτερο σετ έχοντας το προβάδισμα αλλά και οι κιτρινόμαυρες δεν τις άφηναν να ξεφύγουν. Μάλιστα, η ΑΕΚ κατάφερε να περάσει μπροστά (10-9) όταν βελτίωσε την υποδοχή της και τα σερβίς της. Η Ένωση συνέχισε την αντεπίθεση της και έφτασε να προηγείται με 18-14, σε ένα πολύ κρίσιμο σημείο. Οι παίκτριες του Τέλη Σωτήρχου έχασαν την ηρεμία και την αυτοσυγκέντρωση τους, έκαναν πολλά λάθη στην επίθεση και έτσι η ΑΕΚ κατάφερε να ισοφαρίσει 1-1 στα σετ, όντας πολύ καλύτερη σε όλους τους τομείς.

Ο διαιτητής του αγώνα, Γιώργος Καραμπέτσος, σε εκείνο το σημείο διέκοψε τον αγώνα αφού υπήρχαν οπαδοί της ΑΕΚ μέσα στον αγωνιστικό χώρο και ζήτησε αρχικά να εκκενωθεί το γήπεδο αλλά τόσο οι αστυνομικές αρχές όσο και η κιτρινόμαυρη διοίκηση άδειασαν άμεσα τον χώρο.

Η ολιγόλεπτη διακοπή δεν φάνηκε να επηρεάζει τις δύο ομάδες που μπήκαν με όρεξη. Τόσο η ΑΕΚ όσο και ο Ολυμπιακός πάλευαν κάθε πόντο και πραγματικά όλες οι παίκτριες έδιναν μάχη για να πάρει το προβάδισμα η ομάδα τους. Οι ερυθρόλευκες κατάφεραν να προσπεράσουν με 15-10 αλλά Μποροβίντσεκ, Παπαφωτίου και Τζανακάκη επανέφεραν την ΑΕΚ και έφτασαν στο 20-20. Ο Ολυμπιακός διόρθωσε ορισμένα λάθη αλλά η Μέντεζ κατάφερε να πάρει δύο πόντους για την ΑΕΚ στο πιο κρίσιμο χρονικά σημείο (24-23). Εκεί όμως οι Πειραιώτισσες επανήλθαν και με δύο μπλοκ της Τένεβα και της Γιακουμή, οι «ερυθρόλευκες» έκαναν το 2-1 στα σετ.

Η ΑΕΚ ξεκίνησε δυνατά, αφού δεν μπορούσε να κάνει διαφορετικά, παίζοντας με την πλάτη στον τοίχο. Προηγήθηκε με 8-6 και είχε τον έλεγχο του ματς. Κοσμά και Γιακουμή όμως ανέτρεψαν την κατάσταση για τον Ολυμπιακό και έκαναν το 17-11, με την αρχηγό των ερυθρόλευκων να σημειώνει 3 άσους! Οι παίκτριες του Απόστολου Οικονόμου έκαναν την τελευταία τους προσπάθεια και κατάφεραν να μειώσουν 22-20 αλλά τελικά ο Ολυμπιακός και πάλι με την Γιακουμή κατάφερε να διακόψει το κιτρινόμαυρο σερί και εντέλει να πάρει τη νίκη με άσο της Χριστοδούλου.

Τα σετ: 21-25, 25-20, 25-27, 20-25

Πηγή: sport-fm.gr