Πέμπτες οι κορασίδες στο βόλεϊ

Με την ιστορική κατάκτηση της 5ης θέσης για πρώτη φορά σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, το παρθενικό εισιτήριο συμμετοχής σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα αλλά και εμπειρίες από ατόφιο “χρυσάφι” στις αποσκευές τους, τα κορίτσια του Τάκη Φλώρου επικράτησαν 3-2 σετ της Σλοβενίας και κατέκτησαν την πέμπτη θέση στην διοργάνωση.

Αυτή είναι η καλύτερη κατάταξη της Εθνικής στον θεσμό, αφού το 2009 είχε αναδειχθεί 12η και το 2011 8η.

Η αλήθεια πάντως είναι ότι εδώ και λίγες ώρες οι νεαρές διεθνείς μας ήδη... πετάνε στους "7 ουρανούς" με την επιτυχία τους στο Μπαρ του Μαυροβουνίου και το μυαλό τους ήδη ταξιδεύει στη... μακρινή και εξωτική Ταϋλάνδη, με μία στάση νωρίτερα στην Ουτρέχτη της Ολλανδίας για το European Youth Olympic Festival της Ολλανδίας (Ουτρέχτη, 14-19 Ιουλίου).

Κορυφαία του σημερινού παιχνιδιού η Ανθή Βασιλαντωνάκη που σταμάτησε στους 30 πόντους, ενώ γενικά οι διεθνείς ήταν εξαιρετικές από το σέρβις.

Η Εθνική Κορασίδων θα αναχωρήσει στις 6.20 το πρωί για την Ποντγκόριτσα και από εκεί με μία ακόμη πτήση από το Βελιγράδι, αναμένεται να επιστρέψουν στην Αθήνα περίπου στις 13.00 το μεσημέρι της Δευτέρας 8 Απριλίου.