Πέθανε ο Πιέτρο Μενέα

Έφυγε από τη ζωή ο λευκός γιος του ανέμου. Ο Ιταλός Πιέτρο Μενέα, απεβίωσε το πρωί της Πέμπτης σε νοσοκομείο της Ρώμης σε ηλικία 61 ετών.

Ο πρωταθλητής των 200 μέτρων ήταν ο πρώτος λευκός που διατήρησε για τόσο πολύ μεγάλο διάστημα το παγκόσμιο ρεκόρ στο αγώνισμα. Στις 17 Αυγούστου του 1980 έγινε ο πρώτος σπρίντερ που κατέβηκε τα 20 δευτερόλεπτα τρεις φορές. Την ίδια στιγμή, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Μόσχας.

Το παγκόσμιο ρεκόρ του (19.72) στο Μεξικό κράτησε από τις 12 Σεπτεμβρίου 1979 έως τις 23 Ιουνίου 1996, όταν το έσπασε ο Αμερικανός Μάικλ Τζόνσον. Η επίδοσή του εξακολουθεί μέχρι τις ημέρες μας να παραμένει πανευρωπαϊκό ρεκόρ.

Ο Πιέτρο Μενέα έχει κατακτήσει δύο ακόμη ασημένια Ολυμπιακά μετάλλια, ένα ασημένιο κι ένα χάλκινο σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα και τρία χρυσά, δύο ασημένια και ένα χάλκινο σε Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα.

Για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα αγωνίστηκε, έχοντας ανίατη ασθένεια.

Ο Πιέτρο Μενέα ασχολήθηκε με την πολιτική τη δεκαετία του '90.

Μετά την είδηση του θανάτου του, ο πρόεδρος της ιταλικής Ομοσπονδίας Στίβου (CONI), Τζιοβάνι Μαλάγκο, επέστρεψε εσπευσμένα από το Λονδίνο, όπου επρόκειτο να έχει επαφές για το επερχόμενο παγκόσμιο πρωτάθλημα ανοικτού στίβου.

Η κηδεία του Μενέα θα τελεστεί την Παρασκευή στη Ρώμη.