Σερένα Ουίλιαμς: Το… γηραιότερο “νούμερο 1”

Για έκτη φορά στην πλούσια καριέρα της, η Σερένα Ουίλιαμς βρίσκεται στην κορυφή του γυναικείου τένις. Με την επίδοσή της αυτή, η Αμερικανίδα τενίστρια γίνεται η... γηραιότερη αθλήτρια στη κορυφαία θέση της κατάταξης της αντισφαίρισης σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η Ουίλιαμς κατάφερε να σπάσει το ρεκόρ της συμπατριώτισσάς της Κρις Έβερτ που το 1985, όταν είχε εκείνη ανέβει στην κορυφή, ήταν 30 ετών, 11 μηνών και τριών ημερών.

Η Αμερικανίδα τενίστρια επικράτησε με 2-1 της Πέτρα Κβίτοβα στα προημιτελικά του τουρνουά του Κατάρ, σκαρφαλώνοντας στο νούμερο ένα της παγκόσμιας κατάταξης. Στα 31 της χρόνια είναι το πιο ηλικιωμένο Νούμερο 1 στο τένις γυναικών από το 1975, οπότε ξεκίνησε η ηλεκτρονική κατάταξη.

Από τότε κορυφαίες υπήρξαν ονόματα όπως η Στέφι Γκραφ, η Μόνικα Σέλες και η Μαρία Σαράποβα. Ωστόσο, πάνω από 10 χρόνια μετά το πρώτο της Νούμερο 1, η Γουίλιαμς, 15 φορές νικήτρια στην κατηγορία του Grand Slam, δείχνει πως έχει το... άγγιγμα του Μίδα.

Επόμενη πρόκληση για την Αμερικανίδα, αποτελεί ο ημιτελικός εναντίον της Σαράποβα, η οποία επίσης κυνηγά την κορυφαία θέση της κατάταξης.