Να ξεπεράσει το εμπόδιο του Φερέρ καλείται ο Τζόκοβιτς

Ο... μίστερ "νούμερο 1" στην παγκόσμια κατάταξη, Νόβακ Τζόκοβιτς, δεν έδειξε να επηρεάζεται καθόλου από τον πεντάωρο νικηφόρο αγώνα προ δύο ημερών με τον Ελβετό Βάβρινκα (ν. 17) και ξεπέρασε με άνεση το εμπόδιο και του Τσέχου Τόμας Μπέρντιχ (ν. 6) επικρατώντας με 3-1 σετ.

Στον ημιτελικό θα βρει μπροστά του τον Ισπανό Νταβίντ Φερέρ (ν. 5), που νίκησε πολύ δύσκολα (3-2 σετ) τον συμπατριώτη του Νίκολας Αλμάγκρο (ν. 11).

Στους άλλους δυο προημιτελικούς που θα διεξαχθούν την Τετάρτη (23/01) θα τεθούν αντιμέτωποι: Φέντερερ (ν. 2) - Τσονγκά (ν. 8) και Μάρεϊ (ν. 3) - Σαρντί (ν. 36).

Στις γυναίκες, η Ρωσίδα Μαρία Σαράποβα (ν. 2) επικράτησε χωρίς ιδιαίτερο πρόβλημα με 2-0 σετ της συμπατριώτισάς της Εκατερίνα Μακάροβα (ν. 19) και πέρασε στα ημιτελικά του Αυστραλιανού Όπεν, όπου θα αντιμετωπίσει την κινέζα Λι Να (ν. 6).

Η Σαράποβα επικράτησε 6-2, 6-2, ενώ η Λι Να ξεπέρασε το εμπόδιο της Αγκνιένσκα Ραντβάνσκα (ν. 4) από την Πολωνία με 2-0 σετ (7-5, 6-3).

Στα άλλα ζευγάρια των προημιτελικών θα αναμετρηθούν: η Βικτορία Αζαρένκα (ν. 1) με την Σβετλάνα Κουζνέτσοβα (ν. 75) και η Σερένα Ουίλιαμς (ν. 3) με την Σλόαν Στίβενς (ν. 29).