Συλληπητήρια του Κ. Παπούλια για το Νίκο Σαμαρά

"Σκληρό χτύπημα για τον ελληνικό αθλητισμό" χαρακτηρίζει σε συλλυπητήριο τηλεγράφημα του ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας το θάνατο του βολεϊμπολίστα Νίκου Σαμαρά.

"Ο ξαφνικός θάνατος του Νίκου Σαμαρά είναι σκληρό χτύπημα για τον ελληνικό αθλητισμό. Ο διεθνούς φήμης βολεϊμπολίστας, που μας χάρισε μεγάλες συγκινήσεις και στιγμές εθνικής περηφάνιας, έφυγε νωρίς και απροσδόκητα προκαλώντας βαθιά θλίψη σε όσους τον είχαν δει να παίζει, σε όσους αγαπούν το άθλημα στο οποίο ο ίδιος διέπρεψε. Θα τον αναζητάμε στα γήπεδα και θα τον νοσταλγούμε. Θέλω να εκφράσω τα συλλυπητήριά μου και την αλληλεγγύη μου στους δικούς του ανθρώπους", σημειώνει στο τηλεγράφημα του ο πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Ο θάνατος του άτυχου βολεϊμπολίστα

Ο Νίκος Σαμαράς έχασε ξαφνικά τη ζωή του σε ηλικία 42 ετών από ανεύρυσμα στον εγκέφαλο. Ο Νίκος Σαμαράς βρισκόταν σε σπίτι φίλων του το μεσημέρι της Παρασκευής, όπου λιποθύμησε. Ύστερα, διεκομίσθη εσπευσμένα στο Λαϊκό Νοσοκομείο, όπου εξέπνευσε λόγω ανευρύσματος.

Ήταν από τους σπουδαιότερους βολεϊμπολίστες όλων των εποχών στη χώρα μας, με 263 συμμετοχές με τη φανέλα της Εθνικής ανδρών.

Πρόκειται για έναν παίκτη-σύμβολο του ελληνικού βόλεϊ, που έφτασε μέχρι την 6η θέση του παγκοσμίου πρωταθλήματος το 1994, ενώ μετρούσε 25 χρόνια καριέρας σε μερικές από τις μεγαλύτερες ομάδες της Ελλάδας.

Συγκεκριμένα, το όνομά του συνδέθηκε με την Ορεστιάδα, όπου άρχισε να δημιουργεί το... μύθο του, ενώ ακολούθησαν ο Ηρακλής, ο Παναθηναϊκός, η ΑΕΚ, ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης και ο Μίλωνας, τον οποίο βοήθησε πέρσι να επιστρέψει στην Α1. Εκτός Ελλάδος, φόρεσε τη φανέλα της ιταλικής Φαλκονάρα και της τουρκικής Φενέρμπαχτσε.

Την Τρίτη η κηδεία του άτυχου αθλητή

Στη Λήμνο την ερχόμενη Τρίτη 8 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί η κηδεία του άτυχου Νίκου Σαμαρά, ο οποίος έφυγε από τη ζωή το απόγευμα της Παρασκευής.

Η σωρός του εκλιπόντος θα μεταφερθεί με C-130 στη Λήμνο, γενέτειρα της συζύγου του. Επίσης, εξετάζεται το γεγονός να ναυλωθεί τσάρτερ, προκειμένου να μεταφέρει τους ανθρώπους της οικογένειας στη Λήμνο, για να παρευρεθούν στη νεκρώσιμο ακολουθία.

Αποσύρει τη φανέλα με τον αριθμό 9 η Ορεστιάδα

Να αποσύρει οριστικά από το ρόστερ της ομάδας, τη φανέλα με το νούμερο 9 λόγω του θανάτου του Νίκου Σαμαρά σκέφτεται σοβαρά η διοίκηση της Ορεστιάδας.

Επίσης, ο σύλλογος στον οποίο έγινε γνωστός ο Νίκος Σαμαράς αποφάσισε να προτείνει στον Δήμο Ορεστιάδας να ονομαστεί το Νέο Κλειστό Γυμναστήριο της πόλης "Σαμαράς Νίκος", να αλλάξει η ονομασία της οδού της Βασιλέως Κωνσταντίνου σε Νίκου Σαμαρά και τέλος να κατασκευαστεί προτομή του εκλιπόντος στην Κεντρική Πλατεία.