Χρυσή στο Βελιγράδι η… ιπτάμενη Κατερίνα Στεφανίδη!

Με άλμα στα 4,85 η Ελληνίδα πρωταθλήτρια κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό κλειστού στίβου

Τον τίτλο του φαβορί για το χρυσό μετάλλιο στο επί κοντώ γυναικών στο Ευρωπαϊκό κλειστού στίβου του Βελιγραδίου επιβεβαίωσε πανηγυρικά η Κατερίνα Στεφανίδη, που μετά το ασημένιο μετάλλιο πριν από δύο χρόνια στην Πράγα έφθασε στην κορυφή και αυτής της διοργάνωσης!

Η 27χρονη Στεφανίδη, που πρόσθεσε μία ακόμη μεγάλη επιτυχία στην καριέρα της με κορυφαία βέβαια το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς του Ρίο, άρχισε τις προσπάθειές της από τα 4,55 μέτρα, τα οποία υπερέβη με τη δεύτερη προσπάθεια, συνέχισε στα 4,65μ (με την πρώτη), όπως έκανε και η Γερμανίδα Λίζα Ρίζιχ, η οποία πέρασε και τα 4,70μ, καθώς και τα 4,75μ (όλα με την πρώτη προσπάθεια), ύψη που η αθλήτρια του Μίτσελ Κρίερ άφησε για να δοκιμάσει στα 4.80μ. Η Στεφανίδη ρίσκαρε, αλλά τα κατάφερε να υπερβεί το ύψος, όπου η Ρίζιχ αφού απέτυχε άφησε με τη σειρά της το ύψος για τα 4.85μ, τα οποία υπερέβη τελικά μόνο η Στεφανίδη. 

Στη συνέχεια δοκίμασε και στα 4.91μ για να σημειώσει νέο Πανελλήνιο ρεκόρ (είναι δικό της με 4.90μ), αλλά δεν τα κατάφερε.

Νωρίτερα, το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η Βούλα Παπαχρήστου στο τριπλούν, στην τρίτη συμμετοχή της σε ευρωπαϊκό κλειστού με άλμα στα 14,24 μέτρα/ Νικήτρια ήταν η Γερμανίδα Κριστίν Γκίερις με 14,37μ στην μοναδική έγκυρη προσπάθειά της, επίδοση που αποτελεί κορυφαία φετινή επίδοση στην Ευρώπη, ενώ το ασημένιο μετάλιο πήρε η Πορτογαλίδα Πατρίτσια Μαμονά με 14,32μ.

Τα άλματα της Βούλας Παπαχρήστου: 14.04μ, 14.20μ, 14.24μ, 14.17μ, άκυρο, άκυρο.

Υπενθυμίζεται ότι το πρώτο μετάλλιο της Ελλάδας στη φετινή διοργάνωση κατέκτησε χθες ο Κώστας Φιλιππίδης, που με άλμα στα 5,85 μέτρα (που είναι και πανελλήνιο ρεκόρ κλειστού στίβου) κατετάγη δεύτερος στον τελικό του επί κοντώ και κέρδισε το ασημένιο μετάλλιο.