Ένα μαραθώνιο την ημέρα θα τρέχουν δύο ηλικιωμένοι Αυστραλοί

Τι κι αν οι και οι δύο μαζί ξεπερνούν τα 120 χρόνια; Το παράδειγμα των δύο ηλικιωμένων από τη Μελβούρνη δείχνει ότι ο άνθρωπος πάντα έχει αντοχές και δυνάμεις και ποτέ δεν πρέπει να το βάσει κάτω.

Αποφασισμένοι να τρέξουν 365 μαραθωνίους δηλώνουν δύο Αυστραλοί. Το ζεύγος των δύο ηλικιωμένων, έχει βάλει στόχο, μέσα στο 2013 να τρέχει από έναν κάθε μέρα. Αν το πετύχουν θα έχουν διανύσει 15.000 χιλιόμετρα μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου της τρέχουσας χρονιάς.

Είναι ο Άλαν Μάρι και η Τζανέτ Μάρι-Γουεκελίν που ξεκίνησαν σήμερα το εγχείρημά τους από το κέντρο της Μελβούρνης και σκοπεύουν να οργώσουν την Αυστραλία μέχρι το τέλος του 2013.

Και όλα αυτά, πέραν από την πρόκληση, για να συγκεντρώσουν χρήματα για φιλανθρωπικούς σκοπούς, ενώ είναι λάτρεις της υγιεινής διατροφής και παρακινούν και άλλους να πράξουν το ίδιο.

“Πιστεύω ότι η προπάθειά μας θα ενθαρρύνει και άλλους να στραφούν στην υγιεινή διατροφή” λέει η Μάρι-Γουεκελίν. “Ποτέ δεν είναι αργά για έναν εναλλακτικό, υγιεινό τρόπο ζωής. Εμείς νοιώθουμε πως δεν γερνάμε, πως ξανανιώνουμε” προσθέτει.