Παραολυμπιακοί: Χρυσό μετάλλιο στον ακοντισμό ο Μανώλης Στεφανουδάκης

Εκπληκτική εμφάνιση από τον Έλληνα αθλητή, που έκανε ρεκόρ αγώνων με βολή στα 29,45 μέτρα

Το δεύτερο χρυσό της μετάλλιο στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο πανηγυρίζει η Ελλάδα! Μετά τη μεγάλη διπλή επιτυχία του Θανάση Κωνσταντινίδη (χρυσό) και του Δημήτρη Ζησίδη (χάλκινο) στη σφαιροβολία, ο Μανώλης Στεφανουδάκης με εκπληκτική εμφάνιση κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία F54 του ακοντισμού, με ρίψη στα 29,45 μέτρα, που αποτελεί και ρεκόρ αγώνων.

Μάλιστα, ο Έλληνας αθλητής πέτυχε αυτήν την επίδοση με την πρώτη κιόλας βολή του, ενώ ενδεικτικό της υπεροχής του είναι ότι και η δεύτερη καλύτερη βολή του, στα 29,42 μέτρα, θα ήταν επίσης αρκετή για να του χαρίσει το χρυσό μετάλλιο.

Το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε ο Μεξικανός Φελίξ Ζεπέδα με βολή στα 25,92 μέτρα, ενώ το χάλκινο ο Λευκορώσος Αλιαξάντρ Τρίπουτς, με βολή στα 23,56 μέτρα. 

"Χάλκινος" ο Μπακοχρήστος

Ένα ακόμα μετάλλιο, χάλκινο αυτή τη φορά, πρόσθεσε στην ελληνική αποστολή ο Δημήτρης Μπακοχρήστος, που κατετάγη τρίτος στον τελικό των 54 κιλών στην άρση βαρών σε πάγκο.

Ο Έλληνας πρωταθλητής, παρά το πρόβλημα που αντιμετώπισε το τελευταίο διάστημα με το χέρι του, σήκωσε με την πρώτη του προσπάθεια τα 162 κιλά, επίδοση με την οποία εξασφάλισε το χάλκινο μετάλλιο, όμως δεν τα κατάφερε στα 170 κιλά.

Το χρυσό μετάλλιο στο αγώνισμα κατέκτησε άνετα ο Νιγηριανός Ρόλαντ Εζουρούκε με εκπληκτική επίδοση 200 κιλών, που αποτελεί και ολυμπιακό ρεκόρ, και το ασημένιο ο Κινέζος Γιαν Γουανγκ με 170 κιλά.