Κρέμασε το χρυσό στο στήθος η Στεφανίδη – Σημαιοφόρος στην τελετή λήξης

Η επιλογή προέκυψε έπειτα από κλήρωση μεταξύ της Κατερίνας Στεφανίδη και του χρυσού Ολυμπιονίκη της ενόργανης γυμναστικής Λευτέρη Πετρούνια,

Tα ξημερώματα της Κυριακής έγινε η απονομή των μεταλλίων στο επί κοντώ και η Κατερίνα Στεφανίδη κρέμασε στο στήθος της -  φανερά συγκινημένη – το χρυσό της μετάλλιο. 

Η χρυσή Ολυμπιονίκης θα είναι σημαιοφόρος της ελληνικής Ολυμπιακής ομάδας στην τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο, που θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Κυριακή 21 Αυγούστου, ξημερώματα Δευτέρας για την Ελλάδα.

Η επιλογή προέκυψε έπειτα από κλήρωση που πραγματοποιήθηκε μεταξύ της Κατερίνας Στεφανίδη και του χρυσού Ολυμπιονίκη της ενόργανης γυμναστικής Λευτέρη Πετρούνια, στο αρχηγείο της ελληνικής αποστολής, παρουσία μελών του αρχηγείου.

«Κάθε αθλητής θα ήθελε να είναι στους Αγώνες και να  έχει την ευκαιρία να νικήσει», δήλωσε στο Reuters, η Στεφανίδη και πρόσθεσε με την αφοπλιστική ειλικρίνεια που την διακρίνει: «Τα πράγματα είναι όπως είναι και δεν είχαμε να κάνουμε τίποτα με αυτό. Εγώ είμαι στην ευχάριστη θέση να κάνω τη χώρα μου υπερήφανη»...

Οι Έλληνες σημαιφόροι στις τελετές λήξης την τελευταία 20ετία:

2016 Κατερίνα Στεφανίδη (στίβος)
2012 Σπύρος Γιαννιώτης (κολύμβηση)
2008 Χρυσοπηγή Δεβετζή (στίβος)
2004 Πύρρος Δήμας (άρση βαρών)
2000 Κώστας Κεντέρης (στίβος)
1996 Νίκος Κακλαμανάκης (ιστιοπλοΐα)