Ρίο 2016: Εγραψε ιστορία στο επί κοντώ η Στεφανίδη με το χρυσό μετάλλιο

Ξεπερνώντας τα 4.85 με τη δεύτερη προσπάθεια

Ένα ακόμη χρυσό μετάλλιο για την Ελλάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Η Κατερίνα Στεφανίδη ξεπερνώντας τα 4.85 με τη δεύτερη προσπάθεια κατέκτησε την κορυφή στο επί κοντώ.

Είναι το πρώτο μετάλλιο της χώρας μας στο επί κοντώ από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1956 στη Μελβούρνη, όπου ο Γεώργιος Ρουμπάνης  κέρδισε το χάλκινο μετάλλιο, με άλμα 4.50 και το 7ο χρυσό στο στίβο. Συνολικά η Ελλάδα έχει στον στίβο 30 μετάλλια, 7 χρυσά, 12 ασημένια και 11 χάλκινα.

Η 26χρονη πρωταθλήτρια άφησε τα 4.35 και τα 4.50 ξεκινώντας τον αγώνα της από τα 4.60, τα οποία ξεπέρασε  όπως και τα 4.70 και τα 4.80. 

«Είχα ονειρευτεί αυτή τη στιγμή. Την είχα στο μυαλό μου. Κάνω επί κοντώ από 10 χρονών. Είχα επιτυχίες και πολλά προβλήματα, χρειάστηκε πολλά χρόνια να φτάσω σε αυτό το επίπεδο γι’ αυτό είναι τόσο σημαντικό για μένα αυτό το μετάλλιο» είπε μετά τον αγώνα της η Στεφανίδη. 

«Δεν το έχω συνειδητοποιήσει ακόμη. Άκουσα να πανηγυρίζουν και δεν ήξερα τι είχε γίνει. Είμαι πολύ χαρούμενη. Ακόμη δεν το πιστεύω» πρόσθεσε. 

Την ώρα που η χρυσή ολυμπιονίκης του Λονδίνου Τζένιφερ Σουρ έμενε εκτός, όπως και η παγκόσμια πρωταθλήτρια Γιαρισλέι Σίλβα, η Στεφανίδη πέρασε και τα 4.85, ύψος που πέρασε μόνο η Σάντι Μόρις - εξασφαλίζοντας στην Ελληνίδα επικοντίστρια το χρυσό, αφού είχε καλύτερες προσπάθειες συνολικά από την Αμερικανίδα

To χάλκινο μετάλλιο πήρε η 19χρονη Ελίζα ΜακΚάρτνεϊ από τη Νέα Ζηλανδία.