Κωπηλασία (Οκτάκωπος Ανδρών): Βρετανική υπόθεση το χρυσό

Οι Ντουράντ, Ράνσλεϊ, Χοτζ, Γκότρελ, Ριντ, Μπένετ, Λάνγκριτζ, Σατς και Χιλ «έγραψαν» με χρυσά γράμματα το όνομά τους στην Ιστορία

Στο αγώνισμα «ναυαρχίδα» της Ολυμπιακής Ρεγκάτας, την οκτάκωπο, η Μεγάλη Βρετανία, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στους άνδρες, στερώντας το από τη «χρυσή» Ολυμπιονίκη του Λονδίνου, Γερμανία.

Οι Ντουράντ, Ράνσλεϊ, Χοτζ, Γκότρελ, Ριντ, Μπένετ, Λάνγκριτζ, Σατς και Χιλ «έγραψαν» με χρυσά γράμματα το όνομά τους στην Ιστορία, δίνοντας σε μία χώρα με μεγάλη παράδοση στο άθλημα της κωπηλασίας αυτό που δεν κατάφερε στους δύο προηγούμενους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Οι Βρετανοί ήταν χάλκινοι στην οκτάκωπο ανδρών, στη λίμνη Ντόρνι, του Ιτον το 2008, ενώ το 2012 στο Πεκίνο είχαν κατακτήσει το ασημένιο μετάλλιο.

Απαρηγόρητοι οι «ασημένιοι» στο Ρίο ντε Τζανέιρο Γερμανοί Μούνσκι, Γιάκσικ, Κούφνερ, Γιοχάνεσεν, Ράινελτ, Ντραότα, Σμιντ, Ότσικ, Ζάουερ για την απώλεια του χρυσού μεταλλίου, αφού έγινε μεγάλη μάχη με τους Βρετανούς, οι οποίοι πέρασαν πρώτοι για λιγότερο από 2΄΄.

Στο βάθρο, ως 3η ανέβηκε και η Ολλανδία, με τους Ουίτενμπογκαρντ, Μέιλινκ, Χέντρικς, Ρόελ, Ζίγκελαρ, Βίτεν, Φερσλούις, Λουέκεν, Βίερσουμ.

Τα μετάλλια στην οκτάκωπο ανδρών, στην Ολυμπιακή Ρεγκάτα κωπηλασίας του Ρίο ντε Τζανέιρο (2016), κατέκτησαν οι εξής:

1. Μεγάλη Βρετανία χρυσό

Ντουράντ, Ράνσλεϊ, Χοτζ, Γκότρελ, Ριντ, Μπένετ, Λάνγκριτζ, Σατς, Χιλ 5:29.63

2. Γερμανία ασημένιο

Μούνσκι, Γιάκσικ, Κούφνερ, Γιοχάνεσεν, Ράινελτ, Ντραότα, Σμιντ, Ότσικ, Ζάουερ 5:30.96

3. Ολλανδία χάλκινο

Ουίτενμπογκαρντ, Μέιλινκ, Χέντρικς, Ρόελ, Ζίγκελαρ, Βίτεν, Φερσλούις, Λουέκεν, Βίερσουμ 5:31.59