Ρίο 2016: Διαιτητικό unfair καταγγέλλει η Βάσω Βουγιούκα

"Γενικότερα σε αυτό το άθλημα έχουν την τάση οι διαιτητές να υποστηρίζουν τους Ρώσους", υποστηρίζει η Ελληνίδα πρωταθλήτρια της ξιφασκίας

Διαιτητική εύνοια προς τη Ρωσίδα αντίπαλό της ανέφερε η Βάσω Βουγιούκα μετά τον αποκλεισμό της από τους «16» της σπάθης. 

Η πρωταθλήτρια της ξιφασκίας σχολίασε τα χτυπήματα που της στέρησαν την πρόκριση, ενώ αναφέρθηκε και στην πρώτη επιτυχία για τα ελληνικά χρώματα. 

«Κέρδισα σχετικά εύκολα στον πρώτο αγώνα, αλλά η Ρωσίδα ήταν πολύ καλή αντίπαλος. Έχασα κάποια χτυπήματα που έπρεπε να πάρω. Η διαιτησία ήταν υπέρ της ξεκάθαρα. Γενικότερα σε αυτό το άθλημα έχουν την τάση οι διαιτητές να υποστηρίζουν τους Ρώσους. Έπαιξα όσο καλύτερα μπορούσα». 

Όσο για την προετοιμασία της σχολίασε: «Έκανα αρκετή προετοιμασία, κυρίως στο εξωτερικό, γιατί στην Ελλάδα δεν υπάρχει ανταγωνισμός. Θεωρώ ότι έκανα καλή προετοιμασία. Έτσι είναι ο αθλητισμός», ενώ για την συνέχεια ανέφερε: «Ξεκινάει μια άλλη μέρα από αύριο. Δεν έχω κάτι στο μυαλό μου. Ακολουθούν διακοπές και ηρεμία», 

Η Βάσω Βουγιούκα ήταν παρούσα και στην αποθεωτική υποδοχή που επεφύλαξαν στο Ολυμπιακό χωριό στην Άννα Κορακάκη, η οποία κατέκτησε το πρώτο μετάλλιο της ελληνικής αποστολής και σχολίασε σχετικά: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι για την Άννα. Περιμένουμε κι άλλη διάκριση αύριο, στο δεύτερο αγώνισμα που συμμετέχει. Εύχομαι σε όλη την ελληνική αποστολή τα καλύτερα. Να πάνε όλοι όσο καλύτερα γίνεται».

Πηγή: sport-fm.gr