Ολυμπιακά αθλήματα το σκέιτμπορντ και το σέρφινγκ; Κι όμως!

Πέντε νέα αθλήματα εντάσσονται στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020, με στόχο να προσελκύσουν το ενδιαφέρον των νέων

Την ένταξη πέντε ακόμα αθλημάτων στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020, που θα διεξαχθούν στο Τόκιο της Ιαπωνίας, ανακοίνωσε η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή, αποδεχόμενη την εισήγηση της οργανωτικής επιτροπής της Ολυμπιάδας του 2020.

Πρόκειται για τα:

- Μπέιζμπολ/σόφτμπολ
- Καράτε
- Σκέιτμπορντ
- Αγωνιστική αναρρίχηση
- Σέρφινγκ

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΔΟΕ, τα σχέδια για φιλοξενία αγώνων σκέιτμπορντ και αγωνιστικής αναρρίχησης σε προσωρινές εγκαταστάσεις που θα ανεγερθούν σε αστικό περιβάλλον αποτελούν ένα ιστορικό βήμα για να προσεγγίσουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες τους νέους ανθρώπους, αντανακλώντας παράλληλα την αστικοποίηση του αθλητισμού.

“Θέλουμε να φέρουμε τον αθλητισμό κοντά στους νέους. Με τις πολλές επιλογές που έχουν οι νέοι άνθρωποι, δεν μπορούμε πια να περιμένουμε ότι θα έρθουν αυτομάτως σε μας. Πρέπει να πάμε εμείς σε αυτούς”, τόνισε ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ, προσθέτοντας: “Σε συνδυασμό, τα πέντε αθλήματα είναι ένας καινοτόμος συνδυασμός καθιερωμένων και ανερχόμενων γεγονότων, επικεντρωμένων στους νέους, που είναι δημοφιλή στην Ιαπωνία και θα ενισχύσουν την κληρονομιά των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο”.

Η ένταξη των νέων ολυμπιακών αθλημάτων θα προσθέσει στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων 18 νέα αγωνίσματα και 474 αθλητές, με ίσους αριθμούς ανδρών και γυναικών διαγωνιζομένων σε όλα τα νέα αθλήματα πλην του μπέιζμπολ και του σόφτμπολ, καθώς στις ομάδες μπέιζμπολ (άνδρες) αγωνίζονται 24 παίκτες, ενώ στις ομάδες σόφτμπολ (γυναίκες) 15 παίκτριες.